Gimnastele junioare Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu şi Miriam Aribăşoiu, de la CNS CSS „Cetate” Deva vor primi, azi, „botezul” competiţiilor de top la Campionatul European din Belgia. Senioara Raluca Haidu (foto), tot de la clubul devean, va intra în competiţia continentală mâine, alături de Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Diana Bulimar.
Patru devence la Europene
CNS CSS „Cetate Deva” are în formulele de echipă ale României pentru Campionatul European de gimnastică din Belgia, patru gimnaste şi nu doar una, cum se anunţase iniţial. Raluca Haidu a fost cooptată, în ultimul moment, în echipa de senioare, iar Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu şi Miriam Aribăşoiu, în cea de junioare, în condiţiile în care la un moment dat, doar Stănilă era pe lista oficială pentru Europene. „Foarte greu am făcut departajarea între cele care au intrat în echipă şi cele care au rămas acasă, având în vedere constrângerile regulamentare şi numărul maxim admis de gimnaste”, a precizat antrenoarea Mariana Bitang. „Nu am amănunte despre ce s-a întâmplat la senioare, dar mă bucur pentru selecţionarea Ralucăi Haidu. Sper ca ea să onoreze alegerea antrenorilor prin rezultate valoroase. Ne pare rău, că Amelia Racea, campioană europeană la bârnă, a rămas în afara echipei. Ştiu că la junioare, s-a făcut o ultimă verificare cu puţin timp înainte de data limită a anunţării lotului, iar Andreea Munteanu şi Miriam Aribăşoiu şi-au câştigat un loc meritat alături de Ştefania Stănilă. Sper ca toate sportivele noastre să urce pe podium”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. „Am făcut tot posibilul să prind echipa şi sper să nu dezamăgesc pe nimeni”, a spus Raluca Haidu.
Antrenament pentru olimpiadă
Junioarele intră azi în concursul preliminar, iar mâine, în calificări, vor concura senioarele. Dacă la junioare, lupta se va da pentru medalii şi speranţe de viitor, la senioare, competiţia are o miză importantă pentru moralul cu care se va concura la Jocurile Olimpice de la Londra. „Vom aborda competiţia continentală ca pe un antrenament înaintea Jocurilor Olimpice, principalul obiectiv fiind evitarea accidentărilor. Vrem să vedem unde ne aflăm cu pregătirea, ce mai este de făcut, ce se mai poate repara. Nu avem un obiectiv în ceea ce priveşte numărul medaliilor. În lot, au fost alese gimnastele care s-au dovedit mai sigure la ultimele concursuri de verificare. După Europene, vom trage linie şi vom vedea care sunt fetele cele mai capabile să înceapă pregătirea pentru Olimpiadă”, a spus antrenorul Octavian Belu.
Specialiştii consideră că Rusia, Italia şi România pornesc cu şanse egale în competiţia junioarelor.
Tricolorele mici fac parte din Subdiviziunea 1, care este programată, azi, între 13.00 şi 15.30 (ora locală), alături de Slovenia, Danemarca, Bulgaria, Slovacia, Grecia, Serbia,
Georgia, Turcia, Islanda, Lituania, Ucraina, Marea Britanie şi Suedia. La actuala ediţie a C.E., şi-au anunţat participarea 36 de ţări (34 senioare – 29 junioare), cu un total de 252 gimnaste (138 senioare – 114 junioare).
Mâine, va avea loc concursul de calificări la senioare, iar vineri, e programată finala la individual compus junioare. Sâmbătă, 12 mai, între orele 15.00 şi 17.00, se desfăşoară finala echipelor de senioare, iar duminică, 13 mai, vor avea loc finalele pe aparate la junioare (9.30-12.10) şi senioare (14.00-16.30). Competiţia va putea fi urmărită pe TVR 2.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…