Un nou stupefiant pune pe jar autorităţile din întreaga ţară, după ce reprezentanţii Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) au constatat că, în ultima perioadă, tot mai multe persoane consumă şi comercializează această substanţă.
Supranumit „drogul violului“, dar cunoscut şi ca GHB ori ecstasy lichid, se pare că acesta este folosit cu preponderenţă în judeţele din Transilvania, de către unii bărbaţi care încearcă să întreţină relaţii sexuale forţate.
Fetelor, aveţi grijă la cine vă face cinste!
Drogul provine din Rusia şi a ajuns pe piaţa neagră de consum a ţării noastre în anul 2010. De curând, însă, Poliţia rusă a atras atenţia autorităţilor române că în ultima perioadă stupefiantul este tot mai comercializat. Mai grav este că GHB este un drog incolor, inodor şi insipid, găsit atât sub formă lichidă, cât şi ca praf, capsule sau granule. Dizolvat în licori bahice, drogul violului face ravagii, mai ales la petrecerile din cluburi. Şi asta, pentru că, în urma consumului, bărbaţii au un grad mai mare de stimulare sexuală, iar femeile – o sexualitate înrăutăţită. Ele acceptă relaţii multiple, involuntare, despre care nu îşi mai amintesc mare lucru a doua zi, motiv pentru care drogul este des folosit de bărbaţii care urmăresc să întreţină relaţii sexuale forţate.
Nu se cunosc consumatori din judeţ
Potrivit inspectorului principal de poliţie Adriana Almăşan, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, „acidul gamma hydrobutyric (n.r. GHB) este un stupefiant numit şi „drogul violului”, nu pentru că ar avea vreun efect afrodiziac, ci pentru că provoacă dezinhibiţie, euforie şi relaxare, făcându-i pe consumatori să trăiască experienţa sexuală mult mai intens, chiar şi involuntar”. „Este foarte periculos, pentru că poate fi folosit cu uşurinţă în localuri, dizolvat în băutura unei persoane, fără ca aceasta să ştie. Efectele lui durează între trei şi patru ore şi drogul rămâne în corp până la 24 de ore”, a precizat Adriana Almăşan. Aceasta mai spune că deocamdată nu a întâlnit nici un astfel de caz la nivelul judeţului, însă asta nu înseamnă că drogul nu este comercializat şi consumat şi de hunedoreni.
Doar anul trecut, 41 de persoane din judeţ au ajuns la spital în urma consumului de droguri. Majoritatea au cerut ajutorul medicilor, după ce consumaseră cocaină şi etnobotanice, sau după ce făcuseră abuzuri de unele tipuri de medicamente, cum ar fi Xanax-ul.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…