CNS CSS „Cetate” Deva a contribuit substanţial la succesele internaţionale ale gimnasticii româneşti de anul trecut, însă la fel ca şi la alte cluburi din ţară, şi la Deva scade îngrijorător numărul sportivelor în activitate.
România a cucerit 30 de trofee
Pe plan internaţional, gimnaştii şi gimnastele din România au obţinut 15 medalii (şapte aur, patru argint, patru bronz) la competiţiile oficiale de seniori şi tot 15 medalii (6-7-2) la competiţiile oficiale de juniori, conform raportului de activitate din 2011, întocmit de F.R. de Gimnastică. CNS CSS „Cetate” Deva a avut o contribuţie semnificativă la acest bilanţ, atât prin sportive, cât şi prin munca antrenorilor, care au format multe dintre campioane la lotul naţional de la Deva. „Suntem un club important al gimnasticii româneşti şi vrem să păstrăm această tradiţie cu noi performanţe. Avem sportive atât la Lotul Olimpic de senioare, cât şi la lotul naţional de junioare, iar ele au contribuit la medaliile din 2011. În plus, în rezultatele tuturor gimnastelor, se regăseşte şi munca antrenorilor deveni de la lotul de junioare care se pregăteşte la Deva”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate”.
Mai puţini sportivi
Gimnastica românească rămâne un izvor de medalii la marile competiţii internaţionale, în pofida scăderii numărului de sportivi în fiecare an şi a finanţării sub nivelul performanţelor. Pe plan intern, 2011 a fost un an de uşor regres faţă de precedentul, ca număr de sportivi participanţi la concursurile naţionale. La gimnastica feminină, au fost 21 de secţii active, în timp ce la masculin, numai 19. Un număr de 483 sportivi, seniori şi juniori, au fost angrenaţi în competiţiile naţionale, comparativ cu 515 în 2010. La seniori, numărul băieţilor a fost în creştere, de la 223 la 236, în timp ce la fete, participarea a scăzut de la 272 la 247. „Din păcate, scăderea numărului de fetiţe care vin să practice acest sport este îngrijorătoare. Dacă nu se vor găsi soluţii să atragem material uman spre acest sport, va fi tot mai greu să menţinem nivelul de performanţe la cel din prezent”, a apreciat Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate”.
Situaţia are şanse minime de redresare, întrucât bugetul Federaţiei în anul 2012 este mai mic decât cel din 2011. Astfel, în 2011, FRG a beneficiat de un buget de 7,9 milioane lei, iar în 2012, gimnastica va trebui să se descurce cu 5,5 milioane lei. Rămâne de văzut dacă eventualele medalii care se vor obţine la Jocurile Olimpice Londra 2012 vor putea să atragă tinerii spre acest sport, în care România a dominat lumea ani în şir.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…