Politica si administratie

„Guvernul Boc cere aprobarea celor mai nefericite mãsuri”

Nicolle Ebner

În timpul dezbaterii de ieri, din Parlament, senatorul PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto), a criticat Legea privind sistemul unitar de pensii publice, afirmând că Executivul cere Parlamentului “aprobarea celor mai nefericite măsuri”, iar în perspectivă, va mări impozitele şi taxele.

Ceartă în Parlament

Potrivit senatorului liberal, Legea salarizării şi Legea pensiilor reprezintă două curbe de sacrificiu mascat, respectiv măsuri de diminuare a pensiilor şi salariilor, la presiunea FMI. “Timp de un an şi jumătate, incompetentul Guvern Boc 1, 2, 3, 4 şi câte or mai fi, nu a luat nici o măsură anti-criză, poate cu excepţia programului Rabla şi vine să solicite Parlamentului aprobarea celor mai nefericite măsuri”, a declarat Dan Radu Ruşanu. „Problema cea mai importantă pentru România, în anul acesta, este creşterea numărului de şomeri. Va fi un procent de peste 10 la sută sau peste un milion de şomeri”, a mai spus Ruşanu, completând că „miniştrii Guvernului Boc nu s-au gândit nici o clipă să ia o măsură prin care să susţină crearea de noi locuri de muncă, şi nu reducerea lor”. Dan Radu Ruşanu a mai criticat şi faptul că, după 2008, Guvernul nu a ştiut să beneficieze de contextul economic „favorabil” creat de liberali. La rândul său, Emil Boc a răspuns că România a fost atenţionată de către Comisia Europeană pentru deficit excesiv în 2008. În replică, senatorul liberal a concluzionat că: „Guvernul PNL a acoperit deficitul bugetar din creştere economică, iar PDL din împrumut”.

Proiectul Legii pensiilor a fost adoptat, de Guvern, încă din data de 10 februarie 2010, însă Parlamentul a respins adoptarea legii în procedură de urgenţă. Prin urmare, de ieri, Legea unitară a pensiilor a intrat în dezbaterea plenului Senatului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura