Categories: Actualitate

Turiști blocați în telecabina de pe Cetate

Un număr de 17 turişti au tras o sperietură soră cu moartea, când telecabina cu care coborau de pe Cetatea Devei s-a blocat, din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.
Oamenii au sunat la 112, iar 10 pompieri au sosit la faţa locului pentru a-i ajuta să coboare din telecabină, în siguranţă. Turiştii, printre care doi copii de şase şi şapte ani, au fost nevoiţi să stea o oră în telecabina oprită. „Am convocat la faţa locului pe toţi cei care au putut interveni. Telecabina cobora cu turiştii. După ce au fost coborâţi în siguranţă, le-am asigurat asistenţă medicală oamenilor, apă, tot ce aveau nevoie. Voi propune să se facă o scară de urgenţă, care să fie pe tot traseul ascensorului, astfel ca, în caz că trebuie, turiştii să coboare pe ea. Ieri s-a declanşat butonul de avarie şi telecabina s-a blocat”, a declarat primarul municipiului Deva, Ovidiu Moş. „S-a declanşat sistemul secundar de frânare. Deocamdată, nu ştim de ce s-a defectat telecabina. În aprilie anul acesta, cei de la ISCIR au verificat-o, acum ţinem legătura cu firma austriacă producătoare. Am făcut o probă cu ascensorul gol, merge, dar până nu aflăm care este cauza defecţiunii, nu îi dăm drumul pentru public”, a spus viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareş. Maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Deva, a declarat că s-au blocat 17 turişti, dintre care patru maghiari şi doi copii. „Au intervenit 10 pompieri, care i-au dat jos pe turişti cu ajutorul unei scări culisabile, oamenii fiind asiguraţi. Totul a decurs bine, turiştii au fost aduşi jos în siguranţă. Telecabina s-a blocat la 20 metri de la staţia de pornire, de jos. Turiştii au stat o oră în ascensor”, a declarat maiorul Anemona Doda. (S. Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Mircea Cofaru, angajat în cadrul Detașamentului de la Petroșani al Inspectoratului pentru Situații de Urgență…

8 ore ago

Bulina neagră

Gheorghe P. din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv după ce a tâlhărit…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu se liniștește și pace! O cucoană dintr-o urbe apropiată capitalei cu multe lămpașe, scă­pată…

10 ore ago

De ce bat clopotele… prea tare? Clopotele bisericii „Buna Vestire” din Deva bat de câteva sute de ori pe zi. Și bat prea tare

Când am primit reclamația la redacție, cum că la o biserică din Deva, clopotele bat…

10 ore ago

A rămas agățat în crengile unui copac

Un parapantist care a căzut și a rămas agățat în crengile unui copac a fost…

10 ore ago

Acoperişul unei case cu etaj din Petroşani, distrus de flăcări

Acoperişul unei case cu etaj din mu­nicipiul Petroşani a fost distrus de un incendiu care…

10 ore ago