Cristina Ghenea
Serviciul Rutier al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara a făcut public raportul activităţii sale pe anul 2011. Numărul accidentelor rutiere şi al victimelor acestora a scăzut.
Au scăzut foarte puţin
„Am reuşit să ne atingem obiectivele propuse pe anul trecut şi să reducem numărul accidentelor grave de circulaţie, în urma cărora rezultă persoane decedate şi grav rănite. Avem ca scop reducerea cu 50 la sută a deceselor rezultate în urma accidentelor rutiere, în perioada 2010 – 2020 şi reducerea procentuală a numărului de victime al acestor tragedii de pe şosele, în perioada 2012 – 2016“, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier al judeţului Hunedoara. Astfel, dacă în 2010, au avut loc 269 de accidente grave de circulaţie pe străzile din judeţul nostru, în 2011, numărul acestora a fost cu nouă mai mic. De asemenea, s-au înregistrat 54 de decese în 2011, cu 10 mai puţine decât în anul 2010, şi au fost cu patru mai puţine persoane rănite grav.
Viteza şi neacordarea priorităţii
Principala cauză a acestor tragedii este viteza, însă accidentele mai sunt produse şi de nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi de neacordarea de prioritate din partea şoferilor. Anul trecut, cele mai multe accidente de circulaţie au avut loc în weekend, în intervalul orar 14-22. „Doar între Crăciun şi Revelion, s-au produs cinci accidente grave, în urma cărora au murit cinci persoane şi alte trei au fost grav rănite. Din păcate, cei care şi-au pierdut viaţa în aceste accidente aveau vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, deci erau foarte tineri“, a mai precizat şeful Serviciului Rutier.
Cât despre amenzile date de poliţişti şoferilor din trafic, cele mai multe au fost aplicate tot în cazul încălcării limitei de viteză. „Peste 22.000 de amenzi, mai precis 34,69 la sută din totalul sancţiunilor acordate în 2011 în traficul rutier din judeţ, au fost date pentru viteză. Alte 3.122 au fost aplicate pietonilor, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi 157, pentru neacordare de prioritate. Aproximativ 2.800 de şoferi au rămas fără permis şi 2.076 s-au ales cu certificatul de înmatriculare suspendat“, adaugă Dan Micu. Potrivit statisticilor prezentate de Serviciul Rutier, circa 46 la sută dintre accidentele grave de circulaţie din judeţul nostru au loc pe DN 7. În lunile de vârf, aproximativ 43.000 de maşini circulă zilnic prin judeţ pe acest drum.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…