3 tipuri de haine pentru bebeluși pe care trebuie să i le cumperi copilului tău
Atunci când vine vorba de haine pentru copii, lucrurile arată diferit nu doar de la un gen la altul, cât, mai ales, de la o vârstă la alta. Tocmai de aceea, ca părinte sau ca tutore al unui copil, ar trebui să ai grijă ca nevoile acestuia să fie îndeplinite așa cum trebuie, în concordanță atât cu vârsta, cât și cu ultimele tendințe ale generației, dar și cu preferințele copilului.
Ca proaspăt părinte, poți intra în două tabere: fie aceea a respectării modei și a tendințelor, încercând să-ți îmbraci copilul ca în revistele de modă sau chiar ca în fotografiile pe care le vezi pe Instagram, fie să-ți îmbraci copilul fără să pui prea mare preț pe modul în care acesta își pune hainele pe el.
Bineînțeles, aceste situații diferă de la familie la familie și, dacă una poate fi excelentă pentru un copil, pe altul, din altă familie, s-ar putea ca aceeași decizie să-l încorseteze și să nu-l facă să se simtă bine în pielea lui.
Însă, până la a ajunge la discuțiile despre autonomia alegerii elementelor de îmbrăcăminte, primii pași sunt alegerea unor haine bebeluși, le gasesti si pe Emag. Iar această acțiune poate fi copleșitoare, după ce trece perioada „fluturilor în stomac”. Da, acea perioadă în care hainele pentru copii ți se par cele mai drăguțe obiecte vestimentare, pentru că sunt firave, uneori chiar miniaturi ale hainelor pe care le porți.
Iată, așadar, 3 tipuri de haine pentru bebeluși pe care trebuie să i le cumperi copilului tău:
- Body-ul este haina de bebeluși care nu trebuie să lipsească din garderobă.
Nu se știe concret momentul în care această piesă vestimentară a început să fie atât de în vogă, însă cert este că, dacă ar lipsi, ar îngreuna cu siguranță viețile multor mămici și tătici din întreaga lume. Nu doar că sunt foarte practice și permit schimbarea rapidă a copilului, dar, în același timp pot fi folosite atât pe post de hăinuțe propriu-zise (adică cel mic va sta îmbrăcat doar într-un astfel de element vestimentar, mai ales dacă este vorba de o zi călduroasă de vară și de un material plăcut pielii, precum bumbacul), dar și pe dedesubtul hăinuțelor, ca să țină de cald, în sezonul rece.
Poate tocmai pentru că sunt atât de practice, aceste elemente vestimentare reprezintă unele dintre cele mai des cumpărate hăinuțe pentru bebeluși, chiar înainte ca pruncul să se nască.
Iar dacă te afli în situația în care trebuie să achiziționezi un cadou pentru o prietenă gravidă, poți opta cu mare încredere pentru un body, cu model neutru, care poate să fie purtat indiferent de sexul copilului.
- Salopetele pentru bebeluși.
Sunt acel element vestimentar care vine în completarea body-ului și pe care părinții îl adoră, fără doar și poate, pentru că acoperă piciorușele copilului și pentru că, dacă este aleasă corect, poate fi extrem de lejeră și ușor de manevrat.
În general, în special în societatea contemporană, femeile care devin mame îndeplinesc mai multe roluri. Ele sunt, în continuare, cele care gătesc și cele care au în grijă curățenia din casă, în marea majoritate a cazurilor. Iar unele dintre ele, se întorc la locurile de muncă după doar câteva luni de stat cu copilul. În această situație se caută, astfel, tot soiul de soluții ușoare și eficiente, atât pentru mamă sau pentru tată, bunici, frați mai mari etc., cât și pentru copil.
Prin urmare, salopeta reprezintă acel element vestimentar care poate fi asortat rapid și ușor și care poate fi îmbrăcat asemenea. Mai mult, varietatea de modele care există pe piață le permit părinților să îl îmbrace pe cel mic nu doar rapid, ci și frumos. Cu cinci sau șase salopete, poți crea o întreagă colecție de hăinuțe pentru o săptămână întreagă.
- Pijamalele pentru bebeluși.
Oricât de pueril ți s-ar părea acest element vestimentar, află că rolul său în somnul celui mic este extrem de important. De la calitatea hainei alese și până la mărimea pe care o cumperi, toate aceste detalii te pot scăpa de chinul unor nopți nedormite.
De altfel, pijamalele nu sunt doar o invenție utilă din punct de vedere sanitar (forțându-te să te schimbi în haine curate, pentru a putea să te odihnești așa cum trebuie). Mai mult, acestea sunt o invenție extrem de utilă din punctul de vedere al creării unei stări de spirit mai bune și a eliminării tuturor grijilor de peste zi. Acestea sunt un soi de „trecere” care marchează granița dintre momentul în care ești treaz și momentul somnului, al odihnei.
O altă variantă de îmbrăcăminte lejeră pe care o poți achiziționa pentru bebelușul tău este un trening pentru copii, cauta-l pe Emag. Cel mai probabil, și tu deții astfel de elemente vestimentare în garderobă, pe care când le porți te fac să te simți ca și cum ai fi în al nouălea cer. Nu-l priva pe cel mic de această plăcere a confortului și învață-l încă din copilărie să-și achiziționeze haine copii care nu doar să arate bine, dar care să fie și confortabile.