Monica Iacob-Ridzi a retras plângerea depusã în instanţã
Monica Iacob-Ridzi (foto) a retras plângerea împotriva soluţiei dată de procurori de neurmărire/netrimitere în judecată a Corinei Nicoleta Comşa, fost secretar adjunct în MTS, care a avut ieri termen de judecată.
„Instanţa a luat act de retragerea plângerii formulată de petenta Monica Iacob-Ridzi, prin apărător ales Claudiu Cornea, împotriva soluţiei dispusă prin ordonanţa de clasare cu nr. 12010/P/ 2015 din 16.10.2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, confirmată prin ordonanţa nr. 2685/II-2/2015 din 07.12.2015 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petenta la plata sumei de 30 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, 26 ianuarie 2016”, a transmis Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Trebuie spus că Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul cunoscut opiniei publice cu denumirea „2 Mai”. Din perioada în care era judecată, fostul ministru a susţinut că este nevinovată, spunând că responsabilă pentru acuzaţiile procurorilor ar fi subordonata sa, Corina Nicoleta Comşa, care a avut calitatea de martor în dosar. Drept urmare, Ridzi a depus plângere la Parchet împotriva fostului secretar adjunct în MTS, care nu a fost trimisă în judecată de procurori, soluţie pe care fostul ministru a atacat-o în dosarul care s-a judecat ieri.
Nu este singura dată când Monica Iacob-Ridzi se răzgândeşte în privinţa unei cereri depuse în instanţă. Fostul ministru a procedat la fel şi atunci când a cerut la Tribunalul Ilfov întreruperea executării pedepsei. Dar înainte ca instanţa să dea o soluţie în respectivul dosar, Ridzi a retras cererea, acuzând medicii legişti de imparţialitate, atunci când au întocmit expertiza medico-legală prin care trebuiau să arate dacă bolile de care suferă fostul ministru pot sau nu fi tratate în spitalele din penitenciare.