ActualitateFlash

Jumătate din populaţia judeţului a ajuns anul trecut la urgenţă

03 ambulantaNatalia Bumbac

Jumătate dintre locuitorii judeţului Hunedoara au apelat pe parcursul anului trecut la serviciile medicale în regim de urgenţă. Datele au fost prezentate de către medicul Raed Arafat, secretar de stat în MAI, care a arătat că unul din doi hunedoreni au avut în 2015 o urgenţă medicală.

Situaţie care va fi analizată de reprezentanţii ministerului, pentru a se vedea cauzele care au dus la numărul mare de pacienţi care au apelat la acest tip de servicii medicale. Mai mult de atât, Hunedoara se situează pe locul doi, după judeţul Iaşi, la numărul de pacienţi trataţi în secţiile de urgenţă ale spitalelor, conform informaţiilor date de medicul Raed Arafat.
„Din datele statistice s-a constatat că fiecare al doilea locuitor al judeţului Hunedoara a ajuns anul trecut la urgenţă la spital. Acest aspect poate releva un lucru bun, faptul că oamenii au unde să meargă să se trateze. Avem trei spitale mari, în Deva, Hunedoara şi Petroşani, dar şi spitale municipale mai mici, în Brad, Orăştie, Lupeni ş.a. O altă concluzie ar fi că populaţia judeţului are probleme de sănătate. Trebuie spus că gradul de adresabilitate al pacienţilor la serviciile medicale de urgenţă a crescut cu cinci la sută în 2015, faţă de 2014, la nivel naţional. Este un fenomen care se petrece în toată ţara, fapt care determină spitalele să crească numărul de paturi pentru acest tip de servicii, limitând numărul de paturi pentru pacienţii care se internează pe o perioadă mai lungă.
La Unitatea de Primiri Urgenţe Deva, anul trecut s-au prezentat peste 45.000 de pacienţi, cu diferite traumatisme sau afecţiuni. La spitalele din Hunedoara şi Petroşani s-au prezentat câte 40.000 de persoane, iar restul de până la 200.000 de pacienţi au apelat la celelalte unităţi medicale din judeţ”, a declarat medicul Tănase Popa, şeful UPU Deva. Întrebat dacă printre motivele pentru care hunedorenii preferă să se prezinte la serviciile de urgenţă ale spitalelor care se acordă gratuit, evitând vizita la medicul de familie, se numără şi lipsa calităţii de asigurat, acesta a negat, arătând că nu poate fi vorba despre aşa ceva. Medicul Tănase Popa a mai spus că lipsa personalului medical în spitalele româneşti rămâne o problemă acută, la secţia UPU Deva numărul medicilor fiind sub limita normală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura