Clădirile Hidroserv intră în evaluare
Magdalena Şerban
Veşti bune pentru conducerea filialelor Hidroserv din întreaga ţară. Urmează un proces de reevaluare a clădirilor Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A, procedura realizându-se o dată la trei ani. Demersul este unul de bun augur, în condiţiile în care evaluările anterioare s-au realizat într-un cadru economic net superior celui actual.
O acţiune necesară
„Este necesară o astfel de actualizare prin care sperăm să se creeze şi un echilibru. Una este o evaluare realizată într-o perioadă imobiliară propice, când, spre exemplu, un metru pătrat construit avea o valoare stabilită la 500 de euro, şi alta este una efectuată într-un interval când piaţa cunoaşte un trend descendent, acelaşi metru pătrat fiind evaluat la 150-200 euro. Ultima evaluare a clădirilor s-a făcut în 2012-2013, aşa că trebuie să ne supunem graficului de trei ani“, a spus Radu Silaghi, directorul general al Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A.
O majorare de capital, cam imposibilă
Pe de altă parte, trebuie amintit că în ultimul trimestru al anului trecut, Adunarea Generală a Acţionarilor de la Hidroelectrica a decis ca societatea să majoreze capitalul social al filialei sale de servicii hidroenergetice Hidroserv cu 10 milioane lei, net. Încă nu se ştie dacă în 2016 vor urma şi alte majorări, cu toate că administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, a propus ca diferenţa până la concurenta sumei de jumătate din capitalul social, adică de 29,019 milioane lei, să fie acordată în funcţie de indicatorii economici şi de criteriile de performanţă realizate de Hidroserv în anul precedent. Radu Silaghi a mai precizat că la fuziune exista deja o pierdere de peste 42 de milioane de lei, „bagajul“ acestui minus fiind unul cunoscut. Totodată, în momentul de faţă se anticipează foarte clar ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, pasul birocratic fiind doar o chestiune de timp. „Este delicat ca pe ultima sută de metri de dinainte de ieşirea din insolvenţă să se practice o majorare de capital social. Nu ştim dacă ar fi posibil. Aşa că nu ne putem antepronunţa”, a menţionat directorul Radu Silaghi.
Doamna Magda, cum puteți prezenta o crimă economică drept o știre pozitivă ?!
1. Filialele Hidroserv sunt azi .. Secții.
2. Interlopul Silaghi e un peruș galben la mâna celuilalt geniu Borza.
3. Funcția pompoasă de Director General se folosește când e vorba de o companie nu o sucursală marginală.
4. Și un contabil de CAP vede că asta e majorare din pix. Credeți că asta va revigora un dinozaur mort de la naștere ?!
5. Hidroserv nu mai e de mult o companie de care intr_adevăr e nevoie. E doar un refugiu de partid pentru diverși esuati politic din cu totul alte profesii decât energetica.
Păcat că încă mințiți cititorii. În mare parte necunoscători ai problemelor din energie, dar buni plătitori ai oalelor sparte.
Perseverat totuși, poate vor veni vremuri mai bune cu ieșirea din insolvență.