Parcul Naţional Retezat în imagini
Timp de doi ani, Retezatul şi Ţara Haţegului, precum şi rangerii de la parcurile naţionale şi naturale din România au beneficiat de acţiunile cuprinse în proiectul ”Convieuire durabilă om-natură în Retezat şi comunităţile limitrofe”. Proiectul a fost coordonat de către Asociaţia Rangerilor din România şi a celor din Islanda, în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Retezat, fiind finanţat din graturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă au fost prezentate rezultatele proiectului, care a presupus acţiuni de instruire a rangerilor şi a voluntarilor rangeri, organizarea de tabere pentru copii proveniţi din familii cu venituri modeste şi de ateliere demonstrative etc.. De asemenea au fost realizate acţiuni de promovare a Parcului Naţional Retezat, căruia, în cadrul acestui proiect, i-a fost dedicat un album fotografic, tipărit în 5.000 de exemplare, în care sunt surprinse imagini din masivul muntos. Prin proiectul finanţat din granturi norvegiene au fost instruiţi 44 de rangeri din 24 de parcuri, 15 rangeri voluntari şi 28 de jandarmi montani. Peste 20 de copii proveniţi din familii cu posibilităţi reduse au beneficiat de tabere de Junior Ranger gratuite, iar aproape 2.000 de elevi şi profesori au fost implicaţi în activităţile proiectului. Au fost confecţionate sute de suveniruri şi peste 1.000 de replici de flori, care au fost oferite turiştilor la Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, cu scopul de a nu-şi mai dori să rupă narcisele.
Prin acest proiect s-a urmărit rezolvarea unor probleme stringente cum ar fi lipsa de şcoli de instruire pentru rangeri dar şi de instruire a oamenilor în protejarea naturii şi a mediului înconjurător.
Așa, și imaginile unde sunt?! Clickbait?