Comunitate

Clădirea renovată a Centrului de Îngrijire de la Păclişa stă goală

Alice Brandisz

După ce i s-a prezentat raportul în urma controlului de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2 Păclişa, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a făcut personal o vizită la faţa locului, pentru a analiza situaţia existentă acolo. În urma deplasării s-a constatat că pavilionul proaspăt modernizat nu este folosit, iar bolnavii sunt cazaţi în clădirile vechi şi nerenovate ale centrului.
Clădirea nr. 2 de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa a fost renovată şi este funcţională, însă din cauza unor neînţelegeri între constructorul şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara (n.r. – Centrul de la Păclişa fiind în subordinea DGASPC), acesta nu poate fi folosit. Renovările au început în anul 2013 şi clădirea ar fi putut funcţiona deja, însă recepţia lucrării nu a fost făcută, iar corpul stă gol de doi ani. În acelaşi timp, pacienţii de acolo sunt nevoiţi să stea în condiţii insalubre, în pavilioane vechi, cu igrasie şi tencuială care se desprinde de pe pereţi.
„Clădirea, care de doi ani este gata şi a fost renovată în totalitate, stă goală, din cauză comodităţii managerului şi a neînţelegerilor care există între dirigintele de şantier şi conducerea instituţiei. Asta, în condiţiile în care, în alte pavilioane ale centrului, stau pacienţii în condiţii mult mai rele. Acolo, igrasia a ajuns până la jumătatea peretelui, iar din tavan cade tencuiala peste bolnavi în pat. Nu este normal să acceptăm aşa ceva“, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara are trei astfel de centre la Păclişa. Imediat ce va deveni funcţională, în clădirea CIA2 vor fi mutate persoanele care ocupau unul din celelalte două corpuri, în scopul începerii lucrărilor de renovare la blocul eliberat.
Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2 Păclişa este o unitate rezidenţială de asistenţă socială care are rolul de a asigura sprijin şi servicii de asistenţă socială persoanelor adulte cu handicap, aflate în dificultate, prin creşterea şanselor recuperării şi integrării acestora în familie sau în comunitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura