ADI „SMID” îşi caută casă nouă
Natalia Bumbac
Astăzi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor” (ADI „SMID”) Hunedoara.
Unul dintre punctele de pe ordinea de zi se referă la aprobarea mutării sediului asociaţiei. În prezent, ADI „SMID” Hunedoara funcţionează într-un spaţiu din incinta Policlinicii din cartierul Dacia din Deva, clădire care a intrat în reabilitare, acesta fiind motivul pentru care asociaţia are nevoie de un nou sediu. Alte puncte de pe ordinea de zi se referă la informări despre documentaţia necesară organizării licitaţiilor pentru desemnarea celor patru operatori de salubritate conform proiectului SMID, dar şi a documentelor aferente proiectului prin care se doreşte înfiinţarea unui sistem de colectare a deşeurilor voluminoase.
Platformele îngropate, incluse în proiect
„Vom aproba mutarea sediului asociaţiei, având mai multe oferte de spaţii. De asemenea, se va face o informare cu privire la documentaţiile de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pentru cele patru zone, stabilite conform proiectului. Până acum, documentele au fost aprobate de către 67 de consilii locale din totalul de 69 de la nivelul întregului judeţ, doar Consiliile locale ale municipiilor Deva şi Hunedoara nu a aprobat-o. De asemenea, se va discuta despre situaţia hotărârilor de aprobare a documentaţiei tehnice, faza de studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor din activităţi de construcţii şi demolări generate de populaţia judeţului. Aici, mai puţin de jumătate dintre consiliile locale din judeţ au aprobat documentaţia”, a afirmat Nicolae Panţa, directorul executiv al ADI „SMID” Hunedoara. Întrebat dacă solicitarea Primăriei Deva de a prinde în proiectul SMID platformele de deşeuri îngropate a fost satisfăcută, Nicolae Panţa a spus că da. Acesta a mai adăugat că în documentaţia proiectului a fost trecută o clauză, conform căreia montarea platformelor îngropate poate fi continuată pe viitor, de comun acord cu operatorul de salubritate şi pe cheltuiala administraţiei local, cu condiţia ca deşeurile să se colecteze pe categorii.