Cum s-a simţit guvernarea PSD în buzunarul românilor
În 2012, PSD ajungea la guvernare cu un program ambiţios. Guvernul Ponta promitea reîntregirea salariilor, repunerea în drepturi a unor categorii sociale neîndreptăţite de aşa-zisele „măsuri de criză”, reducerea TV-ului, mărirea pensiilor şi, în acelaşi timp, creştere economică.
Victor Ponta a declarat la finalul mandatului său că a reuşit să îndeplinească 93% din ceea ce şi-a propus. Cert este că măsurile Ponta s-au simţit în buzunarul fiecărui român, atât cât s-a putut. şi fiecare are propriul barometru din acest punct de vedere.
Principalele măsuri ale Guvernului Ponta:
Reîntregirea salariilor bugetarilor reduse în timpul crizei de guvernul Boc;
Reluarea indexării pensiilor cu rata inflaţiei;
Creşterea în tranşe a salariilor personalului didactic, nedidactic şi auxiliar din învăţământ
Majorarea salariilor personalului sanitar, inclusiv prin acordarea de prime medicilor stagiari;
Reducerea TVA la pâine şi la ulterior la toate aliemntele până la 9%;
A redus CAS cu cinci puncte procentuale;
A dublat alocaţiile copiilor;
A reluat angajările în sectorul bugetar, anulând interdicţiile introduse de Emil Boc.
Cifre concrete:
Salariul minim brut a crescut cu 50%, de la 700 la 1050 lei. În sistemul public, salariile au crescut cu 66%. Au fost plătite hotărârile judecătoreşti privind măsurile compensatorii.
A crescut punctul de pensie cu 19% şi pensia minimă cu 15%. TVA-ul a fost redus de la 24% la 20%, iar pentru alimente la 9%. Bugetarii au primit tichete de vacanţă.
Pentru mediul de afaceri:
S-a redus CAS-ul pentru angajator cu 5% şi impozitul pe dividende de la 16% la 5%. Absorbţia fondurilor europene a crescut de la 7,5% la 80%. Numărul salariaţilor cu normă întreagă a crescut cu 450.000 din 2012 până în prezent, în urma măsurilor adoptate de guvernul PSD. Guvernarea PSD a promis o creştere economică de peste 3% în 2013, şi a ajuns la 3,4%. România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.
Cioloş şi guvernarea zero
La predarea mandatului premierului Victor Ponta, analistul Capital Economics, William Jackson, citat de Mediafax explica: “Principalul mod în care demisia premierului Ponta va afecta economia este dacă temerile că ar putea aduce instabilitate politică conduc la amânarea de decizii de investiţii, din partea investitorilor locali sau a celor străini. Creşterea PIB ar putea fi afectată dacă nu este o rezolvare la această situaţie. Astfel, în contextul în care consumul pare să crească rapid, aş fi surprins să văd o încetinire puternică a avansului PIB”.
şi nu suntem departe de previziunile analistului. Guvernul Cioloş, un aşa-zis Guvern al gulerelor albe, a fost rupt de populaţie. Veniţi de la Bruxelles, tehnocraţii lui Dacian Cioloş au fost mai degrabă preocupaţi să implementeze măsuri care sprijină corporaţiile, decât companiile româneşti. Deşi aduşi din cadrul Comisie Europene, atragerea fondurilor europene nu a constituit o preocupare, bilanţul la acest capitol fiind zero.
Principalele măsuri ale Guvernului Cioloş
Zero sprijin pentru agricultori – 8 luni întârziere la acordarea subvenţiilor (doar în sectorul vegetal au fost pierderi de 160 milioane euro din acest motiv).
Zero grijă pentru bebeluşi: lipsa persistentă a vaccinurilor necesare pentru nou-născuţi.
Zero sprijin pentru bolnavi: 3.536 de medicamente (65% din total) se vor scumpi prin aplicarea Hotărârii Guvernului Cioloş nr. 800/2016. 850.000 de români afectaţi, dintre care peste 5.000 copii.
Zero kilometri de autostradă.
Zero sprijin pentru capitalul autohton: Zero ajutor de stat pentru companiile cu capital românesc, în cadrul schemei de ajutor de stat pentru investiţii (HG 807/2014), din care au fost servite exclusiv companiile străine.
Zero sprijin pentru exportatorii români: în primele nouă luni, diferenţa dintre importuri şi exporturi a crescut cu 1,4 miliarde euro, în favoarea firmelor străine care şi-au vândut produsele pe piaţa românească.
Zero transparenţă publică şi zero predictibilitate.
Natalia Elena Intotero, deputat PSD
(Comandat: PSD Hunedoara; Executat: Media Hunedoreană SRL Deva; CUI AEP mandatar financiar 11160007)
PNL-ul este 0! Pleaca Ciolos!
Dupa 11 Decembrie, speram sa nu mai auzim de Ciolos si PNL! Succes PSD!
nu sper ca si cred ca dupa 11 decembrie vom sarbatori o victorie mare,scapam de toti cei care neau tras in zos… Fortza PSD
Guvernarea PSD a fost buna!
Fortza PSD
Un prim pas catre o tara mai decenta!Bravo PSD!
Meritam un trai mai bun!Votam PSD
PSD se pare ca ar fi singurul partid care doreste binele populatiei!
A fost,este Si va fi un guvern capabil pentru Romania.Vrem Guvern PSD-Ist.NU CIOLOS,NU IOHANNIS!
Sustinem psd in continuare
Votam PSD !!!
Trebuie sa continuam cresterea realizata de Ponta
Votăm PSD.
Politica social-democrată are grija în primul rând de oameni, eu ca bugetar și soțul meu ca pensionar am beneficiat de măsurile guvernului PONTA, astfel:
”Reîntregirea salariilor bugetarilor reduse în timpul crizei de guvernul Boc;
Reluarea indexării pensiilor cu rata inflaţiei;
Creşterea în tranşe a salariilor personalului didactic, nedidactic şi auxiliar din învăţământ
Majorarea salariilor personalului sanitar, inclusiv prin acordarea de prime medicilor stagiari;
Reducerea TVA la pâine şi la ulterior la toate aliemntele până la 9%;
A redus CAS cu cinci puncte procentuale;
A dublat alocaţiile copiilor;
A reluat angajările în sectorul bugetar, anulând interdicţiile introduse de Emil Boc.”
Deci, votez PSD și cred în România!
km de autostrada a facut Ponta!
Dar in minus…ca au demolat la Sibiu ce a inaugurat Ponta ca sa ajunga presedinte.
Am fost singura tara din lume cu km in minus realizati la autostrazi.
Parca-l vad si pe penalul de Sova cum spunea ca guvernul Ponta va face peste 1.000 km de autostrada…
Nu va este rusine sa vorbiti voi de autostrazi?
Ati ascultat inregistrarea audio de pe stiripesurse? Aia cu tractoristul de Nistor care aranjeaza alegerile?
Dili-dili? Ponta-l bagă în RAHAT și pe Dragnea! Zice că au COMPLOTAT ÎMPREUNĂ să DEMISIONEZE!
Măi oameni buni, cretinul de Ponta a înnebunit? Jigodia a anunțat, vineri, la Antena 3, ca demisia sa din functia de premier a fost parte a unui plan pus la cale cu Liviu Dragnea pentru ca si „ceilalti sa guverneze, iar oamenii sa compare apoi”. In urma cu patru luni, Ponta spunea ca a demisionat pentru a evita transformarea Romaniei in Ucraina. Iar acum două săptămâni Ghiță a confirmat că în noaptea demisiei Jigodiei Naționale erau împreună în sediul Guvernului!
Fostul premier a sustinut ca demisia sa de la conducerea Guvernului din noiembrie 2015 a facut parte dintr-un plan bine pus la punct impreuna cu liderul PSD Liviu Dragnea. Iar sondajele de acum nu fac decat sa confirme lucrul pe care ei mizau inca de atunci.
”Ceea ce prezentati dvs. ca si sondaj (sondaj Avangarde, PSD -43%) si ceea ce sper si cred ca se va confirma duminica viitoare int-un fel confirma o discutie pe care am avut-o in urma cu un an de zile in dimineata zilei in care mi-am dat demisia de functia de prim-ministru.
M-am vazut atunci cu Liviu Dragnea, care era si atunci presedintele PSD si exact asta am discutat: am spus hai sa ne asumam riscul un an de zile sa guverneze ceilalti, dupa care oamenii sa compare: cum le-a fost mai bine? pe vremea PSD-ului cu Ponta prim-ministru sau…