Poetul hunedorean Nicolae Crepcia, sărbătorit de Biblioteca Judeţeană
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat ieri, la Sala de Lectură a instituţiei, un eveniment cultural dedicat poetului Nicolae Crepcia (foto dreapta), la împlinirea vârstei de 65 de ani, prilej cu care i-a fost înmânată biobibliografia intitulată Nicolae Crepcia – o viaţă sub semnul poeziei, dar şi o Diplomă de Excelenţă, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă la afirmarea literaturii hunedorene.
„În viaţa literară a judeţului, dar nu numai, poetul ocupă un loc aparte, cucerit prin talent, sensibilitate şi originalitatea mesajului liric din întreaga lui creaţie. «Poetul de la Brotuna», unde s-a născut la 16 februarie 1952, îşi află un binemeritat loc în pleiada de poeţi hunedoreni remarcabili: Dan Constantinescu, Iv Martinovici, Neculai Chirica, Eugen Evu, Ioan Evu, Radu Igna, Valeriu Bârgău, Mariana Pândaru, Paulina Popa, Aurelian Sârbu, Sânziana Batişte şi mulţi alţii. De-a lungul carierei sale, a primit numeroase premii, a fost menţionat în cronici literare elogioase semnate de nume prestigioase ale literaturii române. A fost şi este, însă, o prezenţă discretă, neostentativă în viaţa culturală, lăsând ca paginile de literatură pe care le scrie să vorbească de la sine. Toate cele peste 20 de volume semnate Nicolae Crepcia s-au bucurat de la bun început de o foarte bună primire atât din partea iubitorilor de poezie, cât şi din partea confraţilor într-ale poeziei şi din partea criticilor literari.
În textele pe care scriitori precum Gligor Haşa, Ladislau Daradici, Dumitru Hurubă, Miron ţic, Constantin Stancu şi nu doar ei le-au dedicat creaţiei poetice a lui Nicolae Crepcia se subliniază fără excepţie calităţile cu totul deosebite ale operei, originalitatea liricii poetului, sensibilitatea şi sinceritatea cu care acesta îşi exprimă trăirile în vers”, a precizat Sebastian Bara (foto stânga), managerul Bibliotecii Judeţene. Acesta i-a mulţumit lui Nicolae Crepcia pentru întreaga sa activitate şi l-a invitat să-şi continuie contribuţia la zestrea culturală hunedoreană prin alte noi creaţii.
https://www.facebook.com/bibliotecadeva/?fref=ts