Comunitate

Olimpiada Naţională de Arte de la Deva, un succes

 

Adriana Clej

În perioada 28 aprilie – 1 mai, la Deva s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei. Gazde au fost Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” şi Teatrul de Artă Deva.
Au participat elevi de la toate liceele de artă din România, în total fiind 482 de liceeni din clasele a XI-a şi a XII-a, printre care s-au aflat şi 20 de reprezentanţi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva.
De precizat că festivitatea de deschidere a avut loc în Teatrul de Artă din municipiu, ea fiind marcată de un recital al profesorilor şi elevilor din liceul de arte şi un spectacol susţinut de elevii Colegiului Sportiv Cetate din Deva.
Apoi, timp de trei zile, liceenii participanţi la olimpiadă au vizitat oraşul, însoţiţi de profesorii coordonatori, documentându-se şi inspirându-se pentru lucrările de sculptură, pictură, ceramică, design urbanistic, arhitectură etc., pe care urmau să le realizeze în cadrul Olimpiadei.
După cele trei zile de activităţi şi muncă a sosit şi ziua premierii, participanţii fiind emoţionaţi şi nerăbdători să afle rezultatele. Festivitatea de premiere a avut loc în Teatrul de Artă din Deva, unde au fost anunţaţi câştigătorii olimpiadei.
Pentru cele 13 specializări, s-au acordat 26 de premii I, II şi III şi 75 de menţiuni. Cele mai multe premii I le-au cucerit reprezentanţii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti (cinci premii I), ei fiind urmaţi de cei de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj Napoca şi de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti, fiecare cu câte trei premii I.
Remarcabil este faptul că şi reprezentanţi ai liceului de arte devean au cucerit două premii I, prin Vlad Costea, la sculptură şi Adina Muntean, la ceramică, un premiu III, prin Bianca Dănilă, la textile-tapiserie şi două menţiuni primite de Ana Maria Rizea, la sculptură şi Mihai Udubaşa, la artă grafică.
Din 1 mai, lucrările olimpicilor au fost expuse în Galeria Liceului de Arte din strada Titu Maiorescu (fostul Liceu Traian) şi vor rămâne acolo pentru a fi admirate de vizitatori, în final urmând să fie selectate cele mai bune lucrări de la această olimpiadă, care vor fi prezentate într-o expoziţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura