Procurorii au termen de finalizare a dosarului conflictului de pe Râul Alb
Procurorii au termen de opt luni pentru a încheia cercetările în dosarul privind conflictul dintre activiştii de mediu şi constructorii unei microhidrocentrale pe Râul Alb, din Retezat, petrecut în satul Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus. Ieri, contestaţia la durata procesului, formulată de partea vătămată, Mihalache Bocea, a fost admisă de Tribunalul Hunedoara.
Au trecut mai mult de doi ani
„Instanţa a admis contestaţia privind durata procesului formulată de persoana vătămată şi, în consecinţă, a stabilit un termen de opt luni pentru finalizarea urmăririi penale, neputându-se formula o nouă contestaţie mai devreme de această dată. Termenul se va calcula de la data restituirii dosarului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea este definitivă”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
De la momentul conflictului dintre cele două grupuri au trecut mai bine de doi ani. Dosarul deschis de procurori în acest caz are ca obiect infracţiunea de tentativă de omor. Asta, pentru că, Mihalache Bocea, administratorul firmei care avea în plan construirea microhidrocentralei pe Râul Alb a fost rănit grav. Bărbatul a fost călcat cu roţile unei maşini de teren, la volanul căreia se afla Alin Andrioni. Mihalache Bocea a rămas paralizat şi a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Şi în prezent este nevoit să urmeze diverse tratamente medicale de recuperare, fiind imobilizat într-un scaun cu rotile.
Mihalache Bocea ne-a declarat că a „depus contestaţie la durata procesului, pentru că a trecut foarte mult timp de la producerea faptelor, iar dosarul încă nu a fost trimis în judecată. Asta, în condiţiile în care, fapta există şi făptuitorul, Alin Andrioni, a fost pus sub urmărire penală.”