Comunitate

Crişcior: taxe locale nemajorate în 2018

Magdalena Şerban

Reducerea cotei de impozitare a venitului şi numărul în creştere a firmelor care sunt executate silit sau îşi cer insolvenţa, toate acestea vor greva bugetele administraţiilor publice, e de părere primarul din Crişcior, Ovidiu Furdui (foto), care în ciuda constrângerilor fiscale, e hotărât ca pentru 2018 să nu adauge nici un leu la dările locale.

„Diminuarea impozitului pe venit, de la 16 la 10 la sută, va influenţa şi bugetul nostru. După ce că se colectează puţin în momentul de faţă, o să fie şi mai puţin pe viitor. Astea-s vremurile, se pun multe lacăte pe porţile firmelor. Suntem în proces de executare silită a unor societăţi, din cauză că ne sunt datoare. Multe se află în procedură de insolvenţă, sau dacă încă mai funcţionează, o fac foarte greu. Unii mai plătesc eşalonat impozitele, dar alţii nu le onorează nici măcar aşa. Pe de altă parte, gradul de încasare de la populaţie este însă unul bun, undeva la 90 la sută, cu toate că persoanele fizice au problemele lor, multă lume rămânând în şomaj sau pur şi simplu fără nici o sursă de venit. Am mai recuperat şi din amenzile auto. Din moment ce nu i se dă adeverinţă celui care are luată o amendă şi e neachitată, atunci când vine să-şi plătească impozitul, automat mai reducem şi din creanţele de la acest capitol. Vrea, nu vrea, trebuie să-şi plătească amenda, înainte de toate. Oricum, pentru 2018 nu vrem să majorăm taxele şi impozitele locale. Lumea a sărăcit, nivelul de trai nu a crescut deloc, aşa că din ce să ne plătească bieţii oameni? Să le majorăm doar ca să aibă cetăţenii datorii şi mai mari, nu cred că e deloc bine”, a arătat Ovidiu Furdui, primarul din Crişcior. Acesta a mai spus că suma care se strânge la buget din încasarea de taxe şi impozite locale plus impozit pe venit este de circa 850.000 de lei pe an.

One thought on “Crişcior: taxe locale nemajorate în 2018

  • Cu multi ani in urma lângă Primărie era depozit de lemne si cărbune cu căruțași care transportau la client cantitatea cumpărată.Era o forma de autofinanțare,azi in parteneriat cu Romsilva nu ar fi o oportunitate viabila ca tot nu au de unde cumpăra combustibili locuitorii Comunei???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura