ActualitateFlash

Kosoni dacici, cavaleri ai Cetăţii Deva şi hărţi QR, la Târgul de Turism al României

Replici ale kosonilor dacici, cavaleri ai Gărzii Cetăţii Deva şi hărţi în care principalele obiective turistice sunt prezentate cu ajutorul codurilor QR vor reprezenta doar câteva dintre atracţiile pe care vizitatorii le vor putea vedea sau primi ca amintire la Târgul de Turism al României, dacă vor trece pe la standul judeţului Hunedoara, în perioada 16-19 noiembrie.

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara (ADEH) au anunţat că au închiriat un stand de 68 de metri pătraţi, într-o zonă cu vizibilitate bună, turiştii fiind întâmpinaţi cu oferte dedicate petrecerii sezonului de iarnă în staţiunile Straja şi Parâng, dar şi cu circuite tentante care includ monumente istorice importante din zonă.
Primii 1.400 de turişti care vor sosi la standul judeţului Hunedoara vor primi cadou câte o replică a unei monede koson, ataşată unei coperţi în care sunt descrise capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. „Kosonii sunt realizaţi într-o manieră deosebită, cu o descriere a acestei monede şi a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia. De asemenea, avem pregătite broşuri cu principalele 25 obiective turistice din judeţul Hunedoara, prezentate sub forma unor cărţi poştale ce pot fi utilizate şi ca material didactic. În plus, vom oferi hărţi turistice în care obiectivele turistice sunt marcate prin coduri QR“, a declarat Radu Barb, directorul ADEH.
O ofertă interesantă va avea, la târg, şi Primăria Deva, care va promova, cu ajutorul cavalerilor, Cetatea Deva şi un circuit turistic de şase zile ce include mai multe obiective importante, cum sunt Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Aurului din Brad sau capitala Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa. „Pe lângă materialele promoţionale pe care le vom oferi turiştilor, aceştia se vor putea întâlni la târgul de turism cu Garda Cetăţii Deva. Cavalerii se vor plimba prin târg, vor distribui pliante şi vor încerca să impresioneze vizitatorii, astfel încât să devină interesaţi de Cetatea Deva şi oferta noastră“, a explicat Alin Suciu, directorul Serviciului Administrare Cetatea Deva.
De asemenea, la standul Cetăţii Deva va putea fi văzută o copie a „Ultimatumului lui Horea“, document prin care, la 11 noiembrie 1784, participanţii la Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan cereau desfiinţarea privilegiilor nobilimii şi a proprietăţilor feudale. Conform datelor statistice ale ADEH, turismul este domeniul economic cu cea mai bună dinamică în judeţul Hunedoara, în creştere cu 27 la sută faţă de anul 2016. (Sorin Blada, AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura