Comunitate

Lupeni: Proiect european cu adresabilitate socială

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Lupeni a câştigat finanţarea europeană a unui proiect în valoare de 26.900.000 lei, ce are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială în comunitate.
„Proiectul ocupă locul doi ca valoare în lista celor 35 de proiecte aprobate spre finanţare şi se va derula pe o perioadă de 36 de luni, cuprinzând măsuri de educaţie, sănătate, locuire, formare profesională, ocupare, antreprenoriat şi asistenţă juridică. Beneficiare sunt 960 de persoane, din care 381 de etnie romă. În cadrul acestuia va fi renovată fosta clădire a Stomatologiei, pentru a se oferi servicii medicale generale, cu precădere celor cărora li se adresează acest demers. De asemenea, vor fi renovate 39 de locuinţe din cadrul blocurilor ce necesită intervenţii majore, implicând condiţii precare şi nesigure de şedere. Totodată, 460 de persoane vor beneficia de formare profesională, urmând să fie pregătite în diferite domenii de către profesorii pe care i-am cooptat în proiect, la final alegându-se cu diplome de atestare, iar 220 de persoane vor primi locuri de muncă în urma înfiinţării a 10 afaceri noi, ce vor fi finanţate cu aproximativ 1.000 de lei pe angajat. Bineînţeles, acele persoane nou angajate trebuie să fie selectate din rândul grupului nostru-ţintă, astfel încât societăţile să fie eligibile pentru sprijin“, a precizat Lucian Resmeriţă (foto), primarul municipiului Lupeni.
Potrivit edilului, se vor acorda şi trei mese zilnice gratuite, pe întreg parcursul celor trei ani de implementare. Selectarea beneficiarilor s-a bazat pe cazuistica socială, scopul principal fiind unul de reducere a sărăciei şi de ajutorare a localnicilor care se confruntă cu greutăţi de ordin economic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura