Copil agresat de învăţătoare, iar aceasta, agresată de mama copilului
Un copil de 10 ani din Călan, elev în clasa a II-a, a mers la Poliţie să se plângă că a fost lovit de către învăţătoarea lui. Incidentul s-a petrecut în data de 19 ianuarie la o şcoală generală din oraş. Învăţătoarea neagă că ar fi lovit copilul, ea, la rândul ei, fiind agresată de mama minorului.
Din datele IPJ Hunedoara, copilul le-a spus poliţiştilor că, în timp ce se afla la ora de curs, a fost lovit în cap de către învăţătoarea sa. Din lovitură s-a izbit cu capul de bancă, rănindu-se la buză. Minorul avea o rană pe buza inferioară şi a fost dus de bunica sa, pe care au anunţat-o poliţiştii, la UPU Călan. În urma sesizării, poliţiştii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, vizat fiind dascălul unităţii şcolare din Călan.
Aflând despre situaţia fiului ei, mama copilului a vrut să-şi facă singură dreptate. Aşa că a mers la şcoală şi i-a tras învăţătoarei copilului ei câteva palme. Prin urmare, la Poliţie s-a mai înregistrat o plângere, de data aceasta din partea cadrului didactic. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, a arătat că ancheta vizează o acuzaţie de loviri şi alte violenţe.
În tot acest conflict a intervenit şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, fiind desemnată o comisie care va verifica situaţia. „Am discutat cu directorul şcolii, care mi-a relatat modul în care s-au derulat faptele. Ceea ce ştim în acest moment este că părinţii împreună cu copilul o acuză pe învăţătoare că a fost lovit. Însă, învăţătoarea, din declaraţia scrisă pe care a dat-o, spune că nu a lovit copilul. De asemenea, mama băiatului este acuzată de către învăţătoare că a lovit-o. Cazul a fost preluat de către Poliţia oraşului Călan. Prin urmare, va trebui să avem o comunicare cu aceste instituţii, atât cu poliţia cât şi cu unitatea medicală din oraş. Noi trebuie să cercetăm faptele care ar putea să constituie o abatere disciplinară şi să luăm măsurile legale”, a declarat prof. dr. Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului. Aceasta a mai spus că elevul deţine un certificat de orientare şcolară şi profesională pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale şi urmează tratament, diagnosticul de care suferă fiind ADHD. (N. Bumbac)
La 10 ani în clasa a2-a, probabil la 14 intr-a 4-a! Ăstia strică colectivul! La școli ajutătoare nu în colectivități de copii buni! Probabil provine dintr-o familie care se ocupa cu comerțul cu ” fer”