Furtuna a pus la încercare comandamentul Apa Serv Valea Jiului
Vijelia care s-a abătut peste Valea Jiului, miercuri seara, n-a produs pagube. În schimb, au creat probleme exploatările forestiere, din cauza lemnarilor fiind oprite două staţii ale Apa Serv Valea Jiului.
Echipele de intervenţie ale operatorului de apă şi canalizare au fost mobilizate pe tot parcursul avertizării meteorologice de vreme severă, iar înainte de vijelie s-au făcut inspecţii, astfel încât să nu apară avarii care să lase populaţia fără apă potabilă. „Ne-am luat toate măsurile dinainte de a intra în vigoare avertizarea de ploi şi vijelii. Astfel, am verificat reţeaua de canalizare în punctele nevralgice, s-a curăţat şi s-au făcut verificări şi la staţiile de tratare a apei ori la captări. Au fost două probleme minore, pentru că a plouat torenţial şi apa pluvială a intrat în reţeaua de canal. Debitul foarte mare n-a putut fi preluat şi au sărit capacele de canal. Din păcate, mă văd nevoit să repet acest lucru, pentru că am fost nevoiţi să oprim staţiile Taia şi Zănoaga, dar nu din cauza ploilor, ci din cauza celor care exploatează lemnul fără a respecta toate normele în vigoare“, a declarat Costel Avram (foto), directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.
Potrivit primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, mobilizare a fost şi la Primăria Petroşani, mai ales după experienţele din anii trecuţi, când o parte importantă a cartierului Aeroport a fost inundată. Lucrările de regularizare a cursurilor de apă făcute de Apele Române, curăţarea albiilor de deşeurile menajere de către municipalitate, toate la un loc au făcut ca pâraiele să nu mai iasă din matcă. Valea Jiului se află sub avertizare de vreme severă şi risc de inundaţii, atenţionare valabilă de miercuri până astăzi, vineri.