Cetate Deva a fost învinsă acasă şi rămâne în subsolul clasamentului
CNS Cetate a evoluat vineri pe teren propriu în cadrul etapei a şasea de campionat, având un meci dificil cu Metalurgistul Cugir, formaţie cu care a disputat şi meciurile amicale din perioada de pregătire.
Jucătorii echipei gazdă şi-au făcut singuri jocul greu, cu propriile greşeli din apărare. Cele două gafe individuale din repriza secundă au dus la pierderea unei partide pe care în prima repriză echipa antrenată de Ioan Petcu a controlat-o, dând semne că poate obţine o victorie.
Partida a debutat alert, gazdele au avut primul lor corner în minutul 4, dar cei care au deschis scorul au fost oaspeţii, în min. 6: Necşulescu a executat de pe partea stângă înalt în careul mic, mingea a trecut peste întreaga apărare a gazdelor şi Dicu, care a urmărit bine faza, a trimis mingea în poarta goală. 0-1 pentru Metalugistul Cugir.
CNS Cetate a continuat ofensiva la poarta adversă şi în min. 10 Circov l-a servit excelent pe Fetiţa, care a pătruns pe partea dreaptă în careul oaspeţilor şi a expediat un şut-centrare care s-a oprit în mâna lui Cercel. Arbitrul de centru, Aurel Vărzan, a făcut semn ca jocul să continue, considerând probabil că mingea a venit de la mică distanţă în mâna apărătorul cugirean. Un minut mai târziu s-a consemnat o altă ratare uriaşă a gazdelor: Lupu, a scăpat singur-singurel la şapte-opt metri de poartă, dar a trimis foarte slab direct în braţele portarului Bănică, care a scăpat de un gol ca şi făcut.
În min. 16 Radak a agăţat bine un balon care se ducea periculos spre Lemac la un contraatac al metalurgiştilor, iar în minutul 17 s-a restabilit egalitatea pe tabela de scor: Fetiţa a centrat bine de pe dreapta, Voinea i-a luat faţa lui Vaştag la întâlnirea cu mingea şi a fost faultat în careu. Penaltiul acordat de arbitrul de centru a fost executat de Robert Cristian cu fentă şi scorul a devenit 1-1.
Spectatorii au simţit revenirea echipei devene şi au aplaudat acţiunile. În min. 20, Roşie a şutat de la 40 de metri însă pe lângă poartă, iar în min. 22 Şaucă a pătruns pe zonă centrală şi l-a servit bine pe Dicu pe stânga, dar şutul acestuia este deviat în corner puţin, pe lângă bară.
Robert Cristian a încearcat şi el poarta de la distanţă în min. 30, Şaucă a trimis un şut violent scos la fel de bine de portarul devean Apostol în corner (min. 36), pentru ca tot atacantul ex-devean ajuns la Cugir să trimită din unghi razant peste poartă (min. 38).
Gazdele au intrat în avantaj la cabine: în min. 42 mijlocaşul devean Fetiţa a pătruns din nou pe flanc şi a centrat perfect pentru Voinea, care din 6 metri a trimis balonul cu capul pe lângă Bănică pentru 2-1. În prelungirile primei reprize, centralul a greşit din nou, neacordând un cartonaş galben lui Lemac, când acesta a oprit executarea unei lovituri libere la nici un metru de minge, iar repriza s-a încheiat cu gazdele în atac, incursiunea lui Fetiţa soldându-se însă doar cu un corner.
Imediat după debutul reprizei secunde, mingea a fost repusă de la centru, aruncată înalt în careul devean, Şoit a avut în două rânduri prim-planul în duelul cu Lemac, fără să intervină şi să degajeze balonul, vârful de atac al Cugirului a profitat, i-a luat faţa şi a şutat la poartă, Apostol a respins şi din nou Dicu a urmărit atent faza şi a reluat în poarta goală. deci, din nou egalitate: 2-2.
Ocazie rarisimă a echipei CNS Cetate în min. 50, după o pătrundere a lui Roşie continuată de o pasă a lui Fetiţa pentru Voinea, scăpat singur în careul advers, dar acesta nu îl poate învinge pe Bănică, portarul Metalurgistului agăţând mingea în ultimă instanţă.
Oaspeţii au tras de rezultat, iar în min. 55 au beneficiat de o lovitură liberă foarte periculoasă de la 16 metri de poarta deveană – oaspeţii au cerut chiar penalti, considerând faultul în careu – a executat Necşulescu şi Apostol a salveat trimiţând în corner. Devenii răspund cu Lupu care a reluat balonul cu capul, din 12 metri, în braţele portarului advers.
Cetate a insistat pe final de meci, dar lipsa de eficacitate la finalizare s-a dovedit a fi punctul slab al formaţiei, iar, culmea, în minutul 84, un şut-centrare a lui Dicu – fără îndoială omul meciului – în careul mic al gazdelor este reluat nefericit în propria poartă de Radak. Astfel, scorul a devenit 3-2 pentru oaspeţi. Ultima şansă de egalare a Devei este irosită în cel de-al treilea minut al prelungirilor de David, care a reluat slab mingea ajunsă la el dintr-o deviere a unui apărător la şutul lui Robert Cristian.
În cele din urmă, oaspeţii s-au impus la limită, continuându-şi cu şanse cursa de urmărire a liderului, iar Cetate rămâne pe locul 13, unul retrogradant, în ciuda faptului că are un lot valoros, dar care nu reuşeşte să obţină rezultatele aşteptate de publicul iubitor al fotbalului din Deva.
„Nici nu ştiu ce să mai spun, nu mai am cuvinte. Am avut, în sfârşit, o primă repriză bună, am înscris două goluri, am intrat în avantaj la pauză. În repriza a doua am luat gol pe o neatenţie, după 15 secunde de la reluare, pe o minge înaltă aruncată în careu şi o greşeală la marcaj, în care stoperul nostru a avut prim-planul. La ultimul gol primit a fost şi lipsă de şansă, Radak a şi alunecat singur cu portarul şi şi-a dat autogol. În repriza a doua şi arbitrii ne-au „rupt”, mai ales tuşierul de pe partea noastră. Mergem la Galda să câştigăm în etapa viitoare, nu mai avem alte variante”, a declarat vizibil marcat de acest scor, Ioan Petcu, antrenor principal al CNS Cetate Deva.
De partea cealaltă, Călin Moldovan, antrenorul principal de la Metalurgistul Cugir, a spus: „Îmi felicit jucătorii pentru puterea mentală de care au dat dovadă, au întors în partea a doua rezultatul nefavorabil înregistrat la pauză. Am obţinut o victorie meritată, în opinia mea. Sunt mulţumit de efortul depus, am crezut în victorie până la capăt. Deva este o echipă bună, care trece printr-o pasă neagră, printr-o criză de rezultate, locul ei în clasament sigur nu este acolo.”
CNS Cetate: Apostol – Mirică, Şoit, Radak, Roşie – Boldea, Circov (min. 76 R. David) – Fetiţa, R. Cristian, Lupu – Voinea. Antrenori: Ioan Petcu şi Elek Szemely
Metalurgistul: Bănică – Dohotaru, Itu, Tătaru, Cercel – Tudor, Vaştag – Şaucă (min. 50 Şuteu), Necşulescu, Dicu (min. 85 Dican) – Lemac (min. 90 Neagu). Antrenori: Călin Moldovan şi Lucian Itu.