Comunitate

Liceul Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din Orăştie intră în reabilitare

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, la sediul ADR Vest din Timişoara, Ovidiu Bălan, edilul-şef din Orăştie, a semnat un alt contract cu finanţare europeană, de data aceasta pentru un proiect investiţional ce are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din municipiu. Valoarea totală a fost estimată la suma de 6.575.000 lei.

„Corpul de clădire existent va fi reabilitat din punct de vedere funcţional şi modernizat din punct de vedere al instalaţiilor şi echipamentelor. Lucrările de bază prevăzute prin proiect ţin de dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor, operaţiuni de restaurare ale elementelor decorative ale faţadelor, ale soclului şi ale tâmplăriei, instalaţii electrice, instalaţii termice, instalaţii sanitare, instalaţii de detecţie, semnalizare şi alarmare la incendiu, amenajări exterioare şi amenajarea terenului de sport multifuncţional, în aer liber. Proiectul a fost depus pentru accesare fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020, urmărindu-se creşterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii. Prin acest demers ne dorim să aducem un mare plus în asigurarea confortului necesar desfăşurării actului didactic, dar şi a condiţiilor optime pentru studiu”, a afirmat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.
Totodată, mai trebuie spus că lucrările la noua grădiniţă situată pe Strada Luminii (lângă Şcoala Gimnazială «Dr. A.Vlad») sunt finalizate în proporţie de circa 90 la sută. Acestea au la bază o axă guvernamentală, fiind câştigate (în sumă de 2.045.768,00 lei) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL II. „La interior mai sunt de efectuat lucrări de finisaj, care constau în aplicarea pardoselii, montajul obiectelor sanitare, a obiectelor electrice şi a mobilierului didactic, iar la exterior au rămas de amenajat trotuare şi alei pietonale, o platformă gospodărească, zone verzi, loc de joacă, împrejmuire, porţi de acces pietonal şi auto. Grădiniţa cu program prelungit va avea o capacitate de 48 de locuri, organizate în trei grupe a câte 16 copii. Nucleul fiecărei grupe este compus din sala de grupă, dormitor, depozit de material didactic şi grupul sanitar aferent, astfel că, noua locaţie este conformă normelor europene”, a precizat edilul-şef.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura