„Dăncilă rămâne Dăncilă, chiar dacă guvernul este remaniat“
Aş vrea să cred că scamatoria pe care a regizat-o preşedintele PSD, Liviu Dragnea, respectiv o eventuală remaniere guvernamentală, va schimba în bine şi situaţia deplorabilă în care a fost dusă economia şi societatea românească. Mi-e teamă însă că nu este aşa, pentru că o dată la şase luni, domnul Dragnea schimbă agenda publică prin dărâmarea propriilor guverne şi încearcă să ne spună că, abia de mâine, Guvernul va începe într-adevăr să guverneze.
De doi ani, PSDragnea are aproape toată puterea din România şi tot nu s-a apucat să se ocupe de adevăratele probleme ale românilor. A schimbat trei guverne, a remaniat nu ştiu câţi miniştri, iar acum promite o remaniere consistentă cu „surprize“, care nu va fi altceva decât o răzbunare. Dragnea nu are nici o treabă cu buna guvernare, dar trebuie să întreprindă degrabă o acţiune împotriva adversarilor săi din partid, să priceapă toţi cei care stau la pândă, prin colţuri, să-l înfulece, că… „cine mişcă, mişcă-n brişcă!“ Ori de câte ori domnul Dragnea a schimbat componenţa Guvernului, a avut „mână proastă“, aducând în fotolii ministeriale miniştri tot mai incompetenţi. Aşa am ajuns să ne fie frică de o remaniere guvernamentală.
Nu am auzit, însă, ca actuala coaliţie PSD-ALDE să-şi propună o reformă reală a Guvernului şi din cele 27 de ministere să facă cel mult 15-16, ca să nu se mai arunce milioane de lei pe Apa sâmbetei. Nu am auzit ca la educaţie, transporturi sau muncă, PSD să aibă preocupări şi să caute oameni cu adevărat competenţi, cunoscători ai domeniilor, care să nu se califice la locul de muncă. Din păcate, remanierea nu va fi decât o împărţeală de funcţii şi mai multe rocade între miniştri, doar ca să se dea impresia că se mai schimbă ceva.
Ar fi totuşi cazul ca majoritatea parlamentară să-şi dorească să schimbe ceva! Dacă ar fi aşa, PSD ar trimite-o pe doamna Dăncilă într-o funcţie pe măsura calificării sale şi nu ne-ar face să avem emoţii că ne facem de râs, de la 1 ianuarie 2019, când România va prezida Consiliul UE. Urmează un an crucial pentru România, în plan extern!
Mai mult decât atât, în plan intern vom avea de adoptat o nouă lege a pensiilor şi un buget responsabil pentru anul 2019! Dacă Guvernul va fi şi mai incompetent decât cel în funcţie, Parlamentul nu va avea un partener de discuţie alături de care să adopte o lege justă pentru cinci milioane de pensionari şi un buget orientat către dezvoltare.
Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara