Ce va face Adrian Mutu?
Aşadar, în cazul Mutu, zarurile au fost aruncate. Ieri, tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI) a dat verdictul: atacantul român al echipei Fiorentina şi al naţionalei României este suspendat pentru nouă luni. Cum interdicţia lui Adrian Mutu de a mai juca a început din 29 ianuarie a.c., înseamnă că el va putea reintra pe teren în toamnă, după 29 octombrie. Deci, românul va pierde toate etapele rămase din actualul campionat italian, precum şi primele opt, nouă etape din campionatul viitor, care în Peninsulă începe la sfârşitul lunii august.
Fireşte că printre fanii „Briliantului”, cum este supranumit Mutu, pentru toţi cei interesaţi de fotbal, acest verdict n-avea cum să nu stârnească discuţii, polemici, unii considerând pedeapsa prea mare, alţii susţinând că a scăpat, totuşi, uşor, că putea fi mult mai rău.
Sussemnatul nu se numără printre fanii înfocaţi ai lui Mutu. Îi recunosc talentul, îi recunosc meritele, în anumite momente, la echipa naţională şi la echipele de club în care a jucat, într-un cuvânt, consider că este un fotbalist foarte bun. Dar, chiar cu riscul de a-mi face duşmani din rândul fanilor săi înfocaţi, eu cred că Adrian Mutu nu se ridică şi nici nu se va ridica vreodată, din punct de vedere fotbalistic, la nivelul lui Nicolae Dobrin şi al lui Gheorghe Hagi, ca să amintesc doar pe cei mai mari fotbalişti pe care i-a dat România până în prezent. Ca să nu mai vorbim de scandalurile în care a fost implicat până acum, scandaluri care n-au făcut decât să-i afecteze imaginea şi cariera.
Întrebarea care se pune acum în legătură cu Mutu este dacă el va reuşi să treacă şi peste acest necaz şi, după revenirea pe teren, să se ridice din nou la nivelul la care se afla în ultima vreme la Fiorentina. Impresarul său, membrii familiei şi alţi oameni apropiaţi lui susţin că Adrian Mutu va fi – ca să parafrazăm un cunoscut slogan istorico-literar – iarăşi ce-a fost, ba mai mult decât atât. Alţii, mai sceptici, susţin că această suspendare va fi sfârşitul carierei „Briliantului”. Sussemnatul crede că Adrian Mutu va mai juca fotbal şi chiar la un bun nivel, deoarece este la vârsta la care un fotbalist se află la apogeu din punct de vedere al experienţei, şi nici din punct de vedere fizic nu este prea uzat. Totuşi, el nu va mai fi cotat ca un star al fotbalului european, pe care se dau zeci de milioane de euro, ci ca un jucător bun, dar care creează probleme.
Corect domnule Lepădatu. Mă bucur că l-aţi pomenit pe Nicolae Dobrin adevăratul geniu al fotbalului românesc. Adrian Mutu, dincolo de valoarea indiscutabilă pe care o are, a încercat şi în acest context să fie un şmecher care driblează în afara terenului de joc. Cu toate acestea sper să revină pe gazon deşi pentru asta are nevoie de multă voinţă şi o pregătire exemplară.
Nu exista cuvantul sussemnat in dictionar, asa ca te rog insistemnt nu il mai folosi. ne zgarii pe urechi. Nu mai persista in ridicol.
Stimate domnule BULA,
Te cred ca n+ai gasit in dictionar cuvantul sussemnatul, dar cum semnatura editorialului este amplasata sus,deasupra textului, nu sub el, nu este corect sa scriu nici subsemnatul. De ce ti se pare ca respectivul cuvant nu-i corect? Desigur, domnia ta n-ai inteles ca aici este vorba de o licenta jurnalistica, pe care n-o folosesc doar eu, ci si alti gazetari (de pilda, CTP, ca sa dau doar un exemplu). In rest, iti doresc toate cele bune.
SUBSEMNATUL nu SUSSEMNATUL
Exemplu CTP: „Aud de ieri dimineaţă o întrebare: cum rămâne cu imaginile televizate ale lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic în cătuşe, de vreme ce, iată, Justiţia Supremă i-a pus în libertate? Acestor cetăţeni le-a fost afectată iremediabil imaginea prin arestarea preventivă, au suferit o pedeapsă nemeritată, o nedreptate. Unde e statul de drept?
Subsemnatul cred că, dimpotrivă, cele patru zile de arest plus plimbările în cătuşe prin faţa camerelor TV sunt cât se poate de drepte, mai ales că vor rămâne singura pedeapsă pe care vor fi primit-o respectivii”.
http://www.gandul.info/puterea-gandului/dreptatea-si-justitia-5888872