Încă puţin până la închiderea sesiunii de înscrieri la „SESAM 2019“
Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Insemex Petroşani, cu sprijinul şi colaborarea Universităţii din Petroşani, a Inspecţiei Muncii şi sub auspiciile Ministerului Cercetării şi Inovării, ale Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) şi ale Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), organizează Simpozionul Internaţional Securitate şi Sănătate în Muncă – SESAM 2019, eveniment care în acest an va avea loc în cadrul Universităţii din Petroşani, în data de 3 octombrie. Sesiunea de înscrieri, ca simpli auditori, are dată-limită ziua de 9 septembrie.
„Înfiinţarea institutului nostru a fost determinată cu precădere de necesitatea rezolvării problemelor de tehnică a securităţii în industria minieră din România. Fiind vorba de un an aniversar, căci împlinim şapte decenii de activitate, ne dorim ca toate acţiunile noastre să aibă loc sub această tutelă. SESAM este organizat din doi în doi ani şi pot spune că sunt convins că întâlnirea autorităţilor statului, universitarilor, cercetătorilor şi specialiştilor în diverse domenii şi subdomenii directe securităţii şi sănătăţii în muncă sau conexe acesteia, întâlnire prilejuită de acest simpozion, va fi un pas înainte în rezolvarea unor probleme cu care se confruntă toţi factorii implicaţi în activitatea de SSM din întreaga lume. Interesul internaţional, comun şi major este de a menţine lucrătorii în condiţii sigure şi sănătoase, fiind de datoria noastră legală şi morală de a veghea la respectarea sănătăţii şi siguranţei fiecăruia. Pentru ediţia din acest an au fost înscrise 110 articole de specialitate, care se află în proces de recenzie până la finele lunii august. Data-limită până când au putut fi trimise a fost 1 august“, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.
Potrivit acestuia, SESAM reprezintă o acţiune ce vine în sprijinul activităţilor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi are ca scop atingerea unor obiective precum menţinerea unei relaţii strânse între cercetare şi mediul economic industrial – atât prin prisma dezvoltării echipamentelor, cât şi a creşterii nivelului de sănătate şi securitate în muncă pentru personal. Legat de participare, informaţii suplimentare se pot obţine accesând linkul https://sesam2019.insemex.ro sau la telefon 0254/541621, fax:0254/54627, emai: [email protected].
De amintit că la ediţia precedentă, simpozionul a reunit peste 100 de specialişti în domeniul SSM din mediul universitar, academic, legislativ, de cercetare şi din sectorul privat din România, Italia, Germania, Turcia şi Polonia.(Magdalena Şerban)