ComunitateFlash

Focare de infecţie în saloane de înfrumuseţare

Nicolle Ebner

O parte din saloanele de înfrumuseţare din judeţul Hunedoara controlate de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) vă pot băga, în orice moment, în spital, sau vă pot „cadorisi” cu boli al căror tratament vă seacă bugetul şi vă pot pune sănătatea în pericol.

Ustensile nesterilizate, produse cosmetice expirate

În unele saloane din judeţul Hunedoara nu există avertismente care să prevină clienţii că nu vor fi servite persoanele care au boli transmisibile de piele, păr sau unghii. În altele, lipsesc cu desăvârşire afişele care să interzică fumatul, consumul de băuturi alcoolice, precum şi accesul animalelor etc. Potrivit inspectorilor OPC Hunedoara, o bună parte din saloanele de înfrumuseţare verificate nu aveau nici măcar autorizaţie de funcţionare sau de comercializare a produselor cosmetice, iar ce este mai grav, ustensile sunt sterilizate în vestiar – în unităţile care aveau aparate de sterilizat – sau total nesterilizate, pentru că patronii nu au investit în astfel de dotare obligatorie. Produse cosmetice expirate, pelerine pentru tuns şi prosoape nedezinfectate şi chiar nespălate, folosite la mai mulţi clienţi succesiv, mobilier degradat sau cu suprafeţele murdare, sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, în urma controalelor efectuate la nivel naţional în perioada 12-16 aprilie. Unele unităţi nu au nici măcar chiuvete speciale pentru spălarea părului şi trusă de prim ajutor, pentru a interveni în caz de urgenţă. Cât despre mijloacele pentru precolectarea şi colectarea deşeurilor periculoase, se pare că nu au prea auzit mulţi agenţi care şi-au deschis saloane de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică, piercing, tatuaje, micropigmentare, epilare, tratament şi machiaj cosmetic. La toate acestea se adaugă şi slaba dotare şi amenajare a saloanelor de înfrumuseţare corporală.

În concluzie, în judeţ, funcţionează zeci de saloane de înfrumuseţare, în care clienţii sunt expuşi îmbolnăvirilor. OPC Hunedoara recomandă consumatorilor să se asigure că instrumentele sunt sterilizate, că produsele folosite sunt în termenul de valabilitate, iar în cazul în care constată că nu se respectă condiţiile de igienă, să sesizeze atât OPC, cât şi Direcţia de Sănătate Publică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura