Administraţia ArcelorMittal Hunedoara, cu jalba-n proţap la prefectură
Vineri, noul prefect de Hunedoara, Vasilică Potecă, s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Hunedoara, după ce activitatea combinatului siderurgic a fost suspendată, din cauza preţului prea mare al energiei electrice.
Reprezentanţii Arcelor Mittal Hunedoara i-au prezentat prefectului situaţia dificilă în care se află societatea şi l-au asigurat pe acesta că sunt parteneri responsabili ai autorităţilor judeţene, intenţionând să-şi continue investiţia în judeţ.
La rândul său, Potecă i-a asigurat pe cei de la ArcelorMittal Hunedoara că va face toate demersurile la nivel guvernamental. Prefectul a declarat că guvernul Orban îşi va asuma răspunderea în Parlament pe modificările articolelor care vizează domeniul energiei din Ordonanţa 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Modificările vizează liberalizarea pieţei de energie. De asemenea, se va elabora o schemă de ajutor de stat privind preţul certificatelor de CO2, documentaţie care va fi transmisă inclusiv Instituţiei Prefectului – judeţul Hunedoara, spre consultare.
De asemenea, administraţia ArcelorMittal Hunedoara a fost a asigurată că investiţiile străine sunt o prioritate pentru ţara noastră. (A.Năstase)
mital hunedoara a vandut certificate de co2 primite gratis.au luat milioane.ce au facut cu banii?
conducerea e acum alta.astia habar nu au
totul tine de volumul productiei.daca nu ai comenzi suficiente nu poti fi rentabil.totul e ghidonat de la luxemburg.
Dupa 3 zile de cand a fost instalat noul prefect,hop si ei.
Se vede deci ce sorginte are partea ce reprezinta hunedorenii din combinat.
Cum s-a ajuns aici?Simplu,sustinand incompetenta de catre toate conducerile care s-au perindat dupa 89 pana azi.
Toate investitiile facute in jurul OE2+TC au fost exploatate si manevrate de personal incompetent,acestea necesitand adaptari,modificari pe masura celor ce le exploateaza si manevreaza.Apoi lipsa unei mentenante preventive si predictive limitata de un buget saracit printr-un consum mare de materiale si piese folosite in acoperirea exploatarii necorespunzatoare a utilajelor.Apoi proasta calitate a productiei rezultate ce a dus la un consum de energie urias pe tona de otel.sa mai sunt…deci cam astea au dus in la situatia limita de astazi,deloc fericita in ajun de sarbatori