Sport

Speranţe pentru reluarea activităţilor sportive

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a susţinut ieri, o conferinţă de presă în care a prezentat măsurile de reluare a antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă în România.

El a precizat că Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis şi făcut public, ieri, un protocol cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cluburile care doresc să-şi reia activitatea începând de la 15 mai, pentru început prin organizarea de cantonamente în regim foarte strict, trebuie să îndeplinească anumite condiţii draconice.
”Aceste condiţii nu se negociază. În momentul de faţă, competiţiile sportive sunt suspendate. Nimeni nu poate să îşi programeze meciuri, atâta timp cât nu există cadru legal pentru a defini această perioadă. Până una-alta, din schimbul de informaţii pe care l-am avut, entităţile sportive au nevoie de o lună de pregătire, a căror reguli le-am definit prin documente şi lucrăm în paralel şi la definirea unui cadru legal pentru perioada de competiţii. În momentul de faţă, nu se pot organiza competiţii. Probabil că în viitor, în două-trei săptămâni… Atenţie, acest lucru este în directă relaţie cu evoluţia epidemiologică. Dacă situaţia nu ne va permite, e posibil să întârziem cu competiţiile”, a spus Ionuţ Stroe, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul MTS.
Mai mult, înainte de a se intra în cantonamentul izolat, toţi cei care o vor face (sportivi, antrenori sau tehnicieni) trebuie să stea în izolare, acasă, 14 zile, iar apoi să fie testaţi pentru COVID-19. ”Procurarea şi plata acestor teste trebuie asigurate de fiecare club sau federaţie”, a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura