Comunitate

Primarul din Băiţa, reales pentru al şaselea mandat

Magdalena Şerban

Din rândul primarilor realeşi, social-demo­cratul Damian Diniş (foto) îşi va începe în curând cel de-al şaselea mandat în fruntea comunei Băiţa. Consătenii săi l-au mai vrut încă patru ani la cârma administraţiei publice locale, investiţiile realizate până acum fiind principalul său garant electoral.
„Am fost reales ca primar, primind 60 la sută din voturile exprimate la scrutinul de la locale. Prezenţa la urne a însemnat undeva peste 60 la sută, adică mai mult cu 161 de persoane faţă de 2016. Pandemia se pare că nu a fost un impediment. Am avut trei con­tra­candidaţi, de la PNL, USR şi PPU, iar Consiliul Local e for­mat din opt reprezentanţi ai PSD şi cinci de la PNL. Voi face echipă cu acelaşi viceprimar, Ioan Iovan, aşa cum e firesc, deoa­rece este o formulă bună, dovadă stând reuşitele de până acum. Aş dori să le mul­ţu­mesc oamenilor pen­tru că şi-au exercitat dreptul constituţional, vo­tând după cum le-a dictat raţiunea sau inima. Cred că nu doar în mediul rural, ci chiar şi în cel urban, ca primar se alege omul, punându-se accent pe ceea ce poate el. Contează foarte mult ce a făcut acel om şi ce mai trebuie rea­li­zat pe mai departe. De asta sunt recu­nos­cător, pentru că am primit apreciere ca om, în primul rând. Nu suntem o comună foarte mare, însă condiţiile de trai trebuie aliniate de­ce­niului în care ne aflăm. Aşa că dezvoltarea rămâne preocu­pa­rea mea administrativă de bază pentru urmă­torii patru ani”, a precizat Damian Diniş, pri­marul comunei Băiţa.
De altfel, în planul său strategic se regăsesc obiective precum reţelele de apă şi canalizare (deocamdată există doar în satul central şi se vizează şi în restul localităţilor aparţinătoare), o sală modernă de sport şi introducerea ga­zului metan. ,,Fântânile ne crează probleme, secând când ţi-e lumea mai dragă. Trebuie să soluţionăm acest necaz, populaţia având multe de suferit de-a lungul timpului. Suntem cu­prinşi în master planul judeţean de la Apa Prod şi aşteptăm lucrările la apă-canal. Lumea utilizează fose septice, ca soluţie de com­promis pentru lipsa canalizării în sistem centralizat. Legat de gaz, ne vom asocia cu comunele Vălişoara, Luncoiu de Jos şi Baia de Criş, pentru a atinge un punctaj mai mare şi a depăşi pragul de 3.000 de focuri, cum se impune pentru eligibilitate. Din cele 11 sate ale noastre, nouă se pretează pentru o inves­tiţie de acest gen. Dincolo de lemnul de foc ce este scump şi de multe ori greu de manevrat (tăiat, transportat, depozitat), gazul constituie o posibilitate mai practică. Aşa că vrem şi uti­litatea asta. Sala de sport de la şcoala ge­nerală din Băiţa are deja documentaţia de­pusă şi e şi avizată de Compania Naţională de Investiţii (CNI). Va fi dedicată elevilor de aici, locaţia urmând să fie una modernă şi ideală pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport. Mulţumesc mult încă o dată pentru susţinere şi le urez mult bine, tuturor”, a mai afirmat primarul din comuna Băiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura