Sport

Când talentul devine destin

Ciprian Marinuţ

Brădeanul Mihai Cîmpeanu a făcut o nouă demonstraţie de virtuozitate în arta pilotajului, la cele două etape ale Campionatului de Viteză în Coastă, desfăşurate la Teliu. Perfect manevrat, bolidul său Mitshubishi Evo 6, care e un fel de cal slăbănog comparativ cu alte maşini mai puternice şi mai scumpe, a prins „aripi” şi a fost de fiecare dată pe podium. Cu cele 30 de puncte cucerite prin clasarea pe locul doi la grupa A, în ambele etape, Cîmpeanu a reintrat în cărţi la medalii, deşi a absentat la primele două etape.

Obligaţie respectată

Mihai Cîmpeanu avea doar varianta prezenţei pe podium la cursele de la Teliu, după ce a absentat la primele două etape ale Campionatului de Viteză în Coastă, din cauza problemelor tehnice. Ca un pilot ce-şi respectă blazonul de dublu campion naţional, brădeanul şi-a trecut în cont punctele „ochite”, deşi cursa a fost dificilă, concurenţa acerbă şi sacrificiile mari.

Brădeanul s-a clasat pe locul doi la grupa A în ambele etape disputate la Teliu şi a fost de fiecare dată pe poziţia 10 în clasamentul general. „Nu aveam voie să ratez podiumul, pentru că aş fi ieşit din lupta pentru medalii în acest sezon. De data aceasta, maşina a mers binişor, chiar dacă setările electronice făcute la Piteşti nu au adus motorul la adevărata lui putere, aşa că totul a depins de mine. Am demonstrat că am sânge rece şi am fost pe podium în ambele curse, deşi am avut rivali cu maşini foarte puternice şi uneori, am fost obligat să risc”, a spus Cîmpeanu. În clasamentul după patru etape, pe locul I se află Gunther Graf cu 80 de puncte (locul I în toate cele 4 etape), pe doi este Ciprian Ciubotaru 44 de puncte (din 4 etape), pe trei e Lucian Boroianu 39 de puncte (din 3 etape), iar pe patru a urcat Mihai Cîmpeanu cu 30 de puncte (din 2 etape).

Record de participare, traseu iute ca vântul

Etapele de la Teliu (lângă Braşov) au stabilit două noi recorduri de participare la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. La prima etapă au luat startul 48 de piloţi, iar la a doua au participat 52, mulţi dintre ei cu mare experienţă şi cu nume sonore în sportul auto din România, precum Tempesta, Lucien Hora, Paul Andronic, Christian Nistoran, Gunther Graef sau Silviu Dumitrescu. Toţi au fost atraşi la start de frumuseţea traseului, care a fost pe cât de rapid, pe atât de tehnic. „Traseul a fost superb. A pus la încercare atât îndemânarea piloţilor, cât şi forţa şi fiabilitatea maşinilor. Viteza medie a fost de 120 km pe oră, iar pe anumite porţiuni, s-au atins viteze de 180-190 km/ oră şi s-a mers cu viteza cinci-plin. Am riscat în unele viraje, pentru că aveam rivali cu maşini mai puternice, însă totul a fost calculat şi am fost pe podium, în condiţiile în care n-au lipsit ieşirile în decor”, a spus Cîmpeanu. Pilotul brădean doreşte să le mulţumească sponsorilor care l-au sprijinit, deşi, pentru a participa la aceste curse, a trebuit să aducă şi bani de acasă. Următoarele etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă vor avea loc la Reşiţa (etapele 5 şi 6) şi Sinaia (7-8). Mihai Cîmpeanu este sprijinit financiar de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Forest Ban Alpin Birtin, Lori Alba Alpin Brad, Autosenna Deva, Top Design by Zuidam Brad, Herdan Exchange Deva, Dezmembrări auto Daniotest Orăştie, EcoservTrans Sibiu, Total Trust Investigation Bucureşti, Orhan Piese Auto Sîntuhalm, Axe Design Deva şi cotidianul „MESAGERUL HUNEDOREAN”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura