Politica si administratie

Sătenii din Gurasada au ales acelaşi primar pentru a şasea oară

Magdalena Şerban

Una dintre comunele hunedorene în care locuitorii au optat pentru continuitate este Gurasada, social-democratul Silviu Nan (foto) câştigând detaşat cel de-al şaselea mandat de primar.
„Oamenii au decis ca votul politic să meargă la PSD, atât în ce priveşte alegerea conducerii judeţene (72,1 la sută), cât şi a componenţei Consiliului Local, unde şapte sunt reprezentanţi ai PSD şi doi sunt de la PNL. Sperăm să fie ales acelaşi viceprimar cu care am făcut echipă şi până acum, Daniel Viorel Mariş. Prezenţa la vot a fost de peste 60 la sută, iar din preferinţele electoratului eu am câştigat 76,5 la sută. Le mulţumesc cetăţenilor pentru susţinere, încredere şi mai ales pentru că s-au mobilizat la urne în număr mare. La fel ca şi până acum, ştiu exact ce am de făcut în următorii patru ani, atenţia mea administrativă fiind îndreptată către reţea de gaz metan, modernizare de drumuri şi parte de infrastructură, precum şi cana­li­zare. Bineînţeles, trebuie finalizat orice pro­iect aflat la linia de start sau în desfăşurare”, susţine Silviu Nan, primarul din Gurasada.
Legat de sursele de finanţare pentru noile investiţii vizate, cu siguranţă se vor accesa axele europene sau guvernamentale, bugetul propriu fiind unul limitat. ,,Pentru a ne cali­fica, devenind eligibili pentru introducerea gazu­lui metan, vom parafa o asociere cu co­mu­nele Burjuc, Zam şi comuna Petriş, din judeţul Arad. Singuri, ne este imposibil să în­sumăm 3.000 de focuri, nici măcar numărul de locuitori nefiind atât de mare. Deocam­dată, doar satele din zona de jos le putem in­clude, un factor decisiv fiind cel geografic. Mo­dernizarea reţelei de drumuri este un alt plan ce e musai să fie dus la bun sfârşit, la fel ca şi canalizarea. Aşteptăm noile axe, în spe­ranţa că vor fi modificări şi se acceptă şi co­munele cu mai puţin de 2.000 de locuitori, aşa cum suntem noi. Altfel, trebuie făcută o altă asociere, cel mai probabil cu Burjuc, ca să putem să atragem finanţare de la UE. Avem studiu de fezabilitate pregătit încă din 2010, dar trebuie reactualizat totul. Lumea fo­lo­seşte fose septice, ca soluţie de com­promis. Reţea de apă avem în patru sate. De actualitate e şi reabilitarea sediului primăriei, pentru care aşteptăm avizarea de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Printre altele, vom schimba centrala termică. De­ţinem tot una pe lemne, dar extindem gru­purile sociale şi în plus, are o vechime de vreo zece ani şi e nevoie de una cu o putere mai mare”, afirmă primarul din Gurasada.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura