A început bătălia pentru Parlament!
Astăzi am intrat într-o nouă campanie electorală, pentru alegerea unui nou Parlament. Deşi numărul de îmbolnăviri cu noul virus creşte în fiecare zi, se pare că preşedintele ţării vrea cu tot dinadinsul să aibă „Parlamentul meu”. Aşa că, să înceapă distracţia!
În judeţ, sunt 14 partide politice care şi-au desemnat candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Unele dintre formaţiunile politice au pe liste candidaţi pe care îi cunoaştem de mai mult timp, iar altele au aruncat în luptă oameni fără experienţă în viaţa politică. Fiecare şi-a calculat, să sperăm, şansele pentru alegerile generale.
Social-democraţii, pe lângă actualii parlamentari Natalia Intotero, Ilie Toma, Viorel Sălan, Cristian Resmeriţă, care deschid listele, în rest sunt doar nume noi, persoane cunoscute în judeţ atât ca buni profesionişti, dar şi ca având o activitate laborioasă şi pe plan politic. Dintre aceşti noi candidaţi pot fi amintiţi profesoara Maria Ştefănie, fostă Inspector general şcolar al judeţului timp de mai multi ani, medicul Valeria Filimon, şeful Centrului de Transfuzie Sanguină al judeţului, Ioan Bădin, Ciprian Roman, Ovidiu Olarii, Lucian Rus şi alţii.
La liberali am asistat la o retragere în plină glorie a senatoarei Carmen Hărău, care nu mai se află pe listele pentru aceste alegeri. În schimb, avem intrări noi la PNL, fostul prefect Vasilică Potecă, se află pe primul loc al listei pentru Senat, iar Vetuţa Stănescu, în prezent secretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, pe locul întâi la Camera Deputaţilor. Şi deputatul Lucian Heiuş candidează pentru un nou mandat în Parlament, el aflându-se pe a doua poziţie pe lista pentru Cameră.
Pe listele Pro România se află pe prima poziţie la Camera Deputaţilor actualul parlamentar Sorin Marica, urmat de Emil Rîşteiu,fostul primar al Simeriei. Cap de listă la Senat pentru acest partid figurează proaspătul consilier judeţean Dacian Ciodaru.
Restul partidelor au candidaţi din diferite domenii de activitate, de la foşti judecători, poliţişti, jurişti, avocaţi, ingineri, medici, la şoferi, maiştri, brokeri sau organizatori evenimente.
În total, pe listele depuse sunt 158 de candidaţi ale celor 14 partide politice. Minorităţile vin şi ele cu alţi candidaţi. Lista completă pentru Camera Deputaţilor trebuie să conţină opt candidaţi, iar pentru Senat cinci candidaţi. Nu toate partidele au depus însă liste complete. Pe buletinele de vot primele şase poziţii sunt ocupate în ordine de PSD, urmat de Pro România, USR-PLUS, UDMR, PMP, PNL şi alte partide.