Situaţie critică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii de Covid
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid. Medicul Emil Stoica, managerul spitalului devean, a declarat că nu ştie ce va face dacă mai vin bolnavi de noul virus în stare gravă aici.
Avalanşă de pacienţi
„Am vorbit la celelalte spitale din judeţ, să vedem dacă putem transporta acolo pacienţii grav cu Covid. Nu am identificat nici un loc liber la acestea. Situaţia este disperată”, a declarat managerul Emil Stoica.
„Sunt foarte multe persoane care au venit la noi la spital, susţinând că nu pot respira. Le-am testat şi s-a dovedit că sunt pozitivi. Nici nu mai ţinem evidenţa, aşa de mulţi vin. Este o avalanşă de pacienţi. Oamenii se simt rău, nu pot respira, şi vin la spital. Îi testăm şi, din păcate, unii ies pozitivi la noul virus. Locurile destinate bolnavilor de Covid de la ATI sunt ocupate complet. Avem 11 pacienţi pozitivi pe 9 locuri la ATI şi 3 locuri pentru suspecţi. La Secţia Infecţioase sunt internaţi 27 de asemenea bolnavi, deci e plin şi aici. Aceeaşi situaţie este şi la Secţia de Pneumologie, 26 de locuri ocupate din 26. La Interne sunt 9 pozitivi”, a adăugat dr. Emil Stoica, managerul spitalului devean.
În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva sunt internaţi 73 de bolnavi de Covid.
Rezultatul testului, în 20 de minute
Unitatea medicală are la dispoziţie două aparate PCR pentru efectuarea testelor pentru depistarea noului virus. Zilnic sunt operate între 250 şi aproape 400 de teste. Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia se află spitalul, a comandat un nou aparat PCR, care poate face teste individual, un test o dată. De ce se doreşte achiziţionarea unui asemenea aparat?
„În weekend şi pe timpul nopţii nu facem teste. De aceea, avem nevoie de un PCR pentru urgenţe, care poate face şi un singur test o dată. Celelalte aparate pot face 90 de teste într-o tură. Ce e foarte util la acest PCR pe care-l vom cumpăra? Rezultatul testului îl avem în 20 de minute. El costă 8.000 de euro. Îl vom utiliza pe timpul nopţii, la Urgenţe”, a afirmat medicul Emil Stoica (foto), managerul spitalului judeţean.
Cred ca informaţia era corect scrisă dacă se menţiona:din un nr de x paturi ocupate nu mai sunt libere. Deci câte paturi ATI există în Spitalul Judeţean HD 11? Parcă investiţii s-au tot făcut şi bani s-au primit de la Primăria Deva cum s-a scris în alte nr ale acestui ziar. Sau erau ştiri false?Ba şi Consiliul Judeţean participa cu nişte bani. Atunci unde sunt nr nenumărat de paturi ATI care ar trebui să existe? Dl manager în loc de a ieşi în presă să se plângă ar trebui să găsească soluţii că de aceea a fost numit, evident în afară că face parte din partidul care trebuie! Poate ar trebui să ia exemplu de la dr.Musta şi să facă declaraţii contradictorii, dirijându-şi pacienţii spre clinica privată. Poate şi dl manager activează la o clinică privată pe modelul Musta şi găseşte soluţii de rezervă fără a mai ieşi în presă!
SUNT OCUPATI ACUM CU CONCURSUL DE MANAGER, TREBUIE PUS IN FUNCTIE „OMUL POTRIVIT”,REPEDE, INAINTE DE ALEGERI, CE DACA AIA MOR PE CAPETE!!!