Toamna va aduce spectacole la Teatrul din Deva
Livia Botici
Trei luni de zile! Doar atât a mai rămas până când devenii vor putea, din nou, după 20 de ani, să urmărească o piesă de teatru, în sala complet renovată a fostului Teatru de Estradă, astăzi, devenit Teatrul Judeţean Hunedoara, din oraşul lor. Asta, pentru că, în momentul de faţă, sala în care se vor desfăşura spectacolele şi faţada clădirii sunt deja finalizate, mai lipsind doar finisajele interioare.
Proiect de 90 de miliarde
Ceea ce nu s-a reuşit pe parcursul a mai bine de 20 de ani, Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH) a realizat în aproape doi ani de zile. Potrivit directorului Teatrului Judeţean Hunedoara (TJH), lucrările de renovare sunt aproape de final, iar la începutul lunii octombrie, devenii vor putea să se bucure, nu numai de frumuseţea clădirii, cât şi de utilitatea acesteia. „Proiectul a avut o valoare de aproximativ 90 de miliarde de lei vechi. Mulţumită CJH şi îndeosebi preşedintelui Mircea Ioan Moloţ, care ne-a sprijinit în totalitate, în acest moment ne aflăm pe ultima sută de metri, la faza de finisaje interioare. Lucrarea a ajuns în stadiul de finalitate – 80 la sută, sala în care se vor desfăşura spectacolele a fost terminată, mai are nevoie doar de mobilier, iar faţada este terminată complet”, a declarat Nelu Ardelean, directorul TJH. Lojele vor fi amenajate în ton cu sala mare, cortina va fi de aceeaşi culoare cu materialul care va îmbrăca fotoliile, iar foaierul va fi amenajat în aşa fel, încât să poată găzdui şi expoziţii sau alt gen de evenimente culturale de mai mică amploare.
Program, după public
La Teatrul Judeţean Hunedoara, din Deva, publicul va fi cel care va decide cel fel de spectacole vor avea loc. „În prima fază, începând din octombrie, vom pune sala la dispoziţia diverselor trupe din ţară, sau locale, care vor să desfăşoare un spectacol. Apoi, în timp, vom aduce artişti, iar teatrul îşi va desfăşura programul în funcţie de preferinţa publicului. Dacă oamenii vor teatru de estradă, vom face teatru de estradă, dacă vor teatru de operetă, facem teatru de operetă, ştiţi cum se spune, clientul nostru, stăpânul nostru. Această clădire are o însemnătate pentru cultura fiecăruia dintre noi, şi vrem să-i redăm valoarea pe care ar fi trebuit să o aibă mereu. De 20 de ani, teatrul hunedorean a fost în letargie, acum a venit şi vremea ca acesta să beneficieze de ceea ce este a lui, şi anume o clădire unde oamenii să vină pentru a primi o picătură de cultură”, a mai declarat Nelu Ardelean, directorul TJH.
Un exemplu magistral de gaindire si strategie de dezvoltare al unui „manager” public…Norocul(sau) ca nu e la o companie privata ca…. zbura demult.. in asteptarea „cerintelor clientului”..
mai bine mai tarziu decat niciodata.
totusi rusine deva!20 ani sunt f.f.f.multi.v-ati saturat de furat!si acum in sfarsit avem sala arta.
mai bine mai tarziu decat niciodata.
totusi rusine deva!20 ani sunt f.f.f.multi.v-ati saturat de furat!si acum in sfarsit avem sala arta la deva.
mai bine mai tarziu decat niciodata…
totusi rusine deva!20 ani sunt f.f.f.multi.v-ati saturat de furat!si acum in sfarsit avem sala arta la deva.