Comunitate

Primarul din Teliucu Inferior nu se lasă doborât de criză

Adriana Năstase

Comuna Teliucu Inferior, situată în apropierea municipiului Hunedoara, are în componenţă patru sate, respectiv centrul de comună, Cinciş – Cerna, Izvoarele şi Teliucu Inferior, precum şi colonia Frontul II.

2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea comunei

Conştienţi de importanţa fondurilor nerambursabile, reprezentanţii administraţiei publice locale din Teliucu Inferior au depus un proiect integrat, în baza măsurii 322, însă diminuarea celor 64 de puncte obţinute iniţial pentru eligibilitatea proiectului a făcut ca administraţia locală să conteste evaluarea acestuia.,,În cadrul acestei măsuri, a Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, ne-am propus concretizarea a şapte componente de proiect, şi anume: modernizarea mai multor străzi din satele Cinciş – Cerna şi Teliucu Inferior; realizarea alimentării cu apă şi a canalizării în satul Teliucu Superior, precum şi în Colonia „Frontul II“; reabilitarea canalizării menajere pe strada Zorilor din Teliucu Inferior; achiziţionarea unei autovidanje; construirea unei grădiniţe cu program normal în centrul de comună; reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din satele Teliucu Inferior, Cinciş – Cerna şi Izvoarele şi reabilitarea şi modernizarea parcului din Cinciş – Cerna. Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de euro”, a declarat ing. Daniel Pupeză (foto), edilul-şef al comunei Teliucu Inferior.

Grupuri de iniţiativă

În Teliucu Inferior funcţionează grupurile de iniţiativă „Moştenitorii“, „Libertatea“ şi „Gospodari europeni“, care implementează proiecte prin administrarea unor granturi obţinute de la Agenţia Naţională de Dezvoltare a Zonelor Miniere (ANDZM) şi, respectiv, de la Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI). Au fost finalizate cinci astfel de proiecte, pentru: un centru de educaţie tineret; un parc al copiilor şi bunicilor; un teren de sport şi joacă din curtea şcolii primare Cinciş-Cerna; parcul Pinochio, din satul Teliucu Superior precum şi proiectul de susţinere a tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti pentru echipa de dansuri şi obiceiuri folclorice a şcolii din Cinciş – Cerna. Proiectul se referă la îmbunătăţirea accesului formaţiei la costume populare autentice şi crearea de condiţii optime de participare la festivalurile de gen. Fiecare proiect a avut o valoare de 20.000 lei, iar acum se vizează depunerea unui alt proiect, pentru un centru cultural în Teliucu Superior, cu o valoare de 60.000 lei. Primăria s-a implicat şi din punct de vedere material, având o contribuţie de peste 10 la sută pentru fiecare investiţie.

2 comentarii la „Primarul din Teliucu Inferior nu se lasă doborât de criză

  • Ce fata are astaaa frate…. Unde l-ati gasit? Cu cat v-a platit sa-i scrieti articolul? Sau e sarcina de partid? O fi si asta vreun p.n.l – ist? O sa-mi dau seama cand il puneti la bulina… javrelorrr

  • Si el si Mircea Modarca se implica si fac treaba buna acolo, inclusiv saptamana trecuta au dus ajutoare la sinistratii din Moldova!Felicitari domn` primar si viceprimar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura