Comunitate

Uricani: Blocul destinat cadrelor didactice, în stadiu avansat de construcție

Magdalena Șerban

Cu prevederi legislative ce au rădăcini în comunism, primarii se văd puși în situația să­ plătească naveta unor cadre didactice de­tașate din alte zone pentru a-și des­fă­șu­ra activitatea, în timp ce chiar pe plan lo­cal ar fi suficientă mână de lucru bine pre­gătită să-i educe pe copii, dar care la rân­dul ei e nevoită să se deplaseze în alte părți. Astfel, sătul de aceste aspecte, edi­lul din Uricani a început construcția unui bloc ce are ca destinaţie găz­duirea ex­clu­sivă a profesorilor care predau în oraş.

Nu au nici o vină!
Noul edificiu se află în con­struc­ție, fiind pre­văzut cu parter și două etaje, însumând șase apar­tamente cu două camere și trei gar­soniere. “Mo­mentan se lucrează la aco­periș și la izolarea termică a clădirii, iar spe­ranța noastră este ca în 2022, anul școlar să debuteze cu darea lui în folosință. Fiind nouă spații locative, le vom putea pune în slujba profesorilor care fac naveta. Vor putea fi folosite doar pe perioada în care ac­ti­vează la noi în oraș și nu vor putea fi cum­pă­rate. Trebuie reținute aceste condiții. Se vor plăti și utilitățile, bineînțeles. Am avut profesori navetiști din Hațeg, Deva, chiar din județul vecin, Gorj. Este o lege anapoda și in­di­ferent de coloratura politică a guver­ne­lor care s-au tot perindat la noi, s-a con­ti­nuat acest moft securist de sistem învechit. Dacă obligația navetei se onora din banii guvernamentali, nu aveam nici o treabă, dar așa, ne obligă pe noi, primarii. Din nou, din bugetele proprii. Deci tot comunitatea are de suferit
din cauza acestor me­ca­nis­me care deranjază”, a fost de părere edilul-șef din Uricani, Dănuț Buhăescu (foto). Pe de altă parte, privind cifrele, ale­sul a mai pre­ci­zat că din­colo de discon­fortul pe care ca­dre­le didactice îl în­tâmpină pe urma du­mu­rilor zilnice (mai cu seamă făcute pe călduri sau iarna, în frig), darea în folosință a acestui bloc va aduce economii la bugetul local, fiindcă nu vor mai fi alocați bani de navetă, adică undeva la 50.000 de lei, anual.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura