Actualitate

Sute de hunedoreni de la AUR, la protestul împotriva certificatului verde

Sorina Popa

O delegație de câteva sute de persoane participă astăzi la protestul de la Palatul Parlamentului pentru oprirea introducerii certificatului verde la locul de muncă și nu numai. Probabil că protestatarii se vor muta la Palatul Victoria, deoarece ieri s-a decis să se adopte certificatul verde pentru angajați, prin răspundere ghuvernamentală, și nu să mai treacă prin Parlament.

S-au săturat de minciuni
Cea mai mare parte a participanților la protest din jdueț sunt membri AUR Hunedoara.
„Imediat după decembrie 1989 ne-am așezat la masă și am ciocnit fericiți cu libertatea și de­mocrația. Numai că paharele erau goale.
Românii au avut mereu așteptări. Au așteptat, în tăcere, să moară Ceaușescu, au așteptat dis­ci­plinat la cozile interminabile pentru alimentele care îndeobște lipseau din magazinele „Alimen­tara“, l-au așteptat pe Iliescu Ion cu brațele deschise, au sperat, ba chiar cei mai mulți au fost convinși că tinerii vor duce România pe „noi culmi de civilizație și progres“.
N-a fost așa. Mulți dintre oamenii din generația celor care au murit împușcați în decembrie ’89 cu fericirea pe chip la gândul ultim că ei vor schimba lumea nu au nici în clin nici în mânecă cu prezentul și viitorul unei Românii pe care cei ce s-au jertfit pentru ea o doreau altfel, în rând cu țările occidentale.
Nu pentru ((democrația original)) impusă de Iliescu prin masele ignorante au murit tinerii în de­cembrie ’89. Nici pentru neputința pedago­gului Constantinescu și nici pentru cameleo­ni­s­mul lui Băsescu, îndrăgit de locatarii mahalalelor și care ne-a păcălit pe mulți dintre noi nu și-au riscat tinerii viața. Venind mai încoace, ((România lucrului bine făcut)), promisă de președintele Iohannis în campania pentru primul mandat la Cotroceni, nu cred că i-ar fi scos în stradă pe tinerii care, unii dintre ei, nu împliniseră vârsta majoratului. Și nici ((Împreună pentru România normal)), sedusă și în bună parte abandonată de Klaus Iohannis în cel de-al doilea mandat, nu ar fi scos la iveală virtutea sufletelor morților din decembrie.
Noi nu mai avem încredere în astfel de poli­ticieni, asa că pe 21 Decembrie,după 32 ani de la revoluție, mergem la București să ne apărăm drepturilor și libertățile noastre”, a spus Claudiu Bârstan, liderul AUR Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura