Actualitate

Administratorul unui website, condamnat pentru șantaj

Bărbatul a șantajat doi comercianți din Valea Jiului, însă în loc să primească suma cerută pentru a nu le face diferite sesizări către autoritățile statului, a fost arestat preventiv. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani împreună cu polițiștii l-au prins în flagrant pe individ.

L-au prins în flagrant
Andrei Câmpean administra un site în Valea Jiului, unde pretindea că este jurnalist și posta diferite materiale despre afaceriști, autorități publice ori oameni simpli. „La data de 30.11.2021, în timp ce persoana vătămată se afla în localul Shaorma Sam din Petroşani împreună cu inculpatul, acesta din urmă i-a spus că fiecare dintre persoanele care vând petarde trebuie să îi dea câte 1.500 lei taxă de protecţie. El a mers apoi în fiecare zi la chioşcul persoanei vătămate sau a con­tac­tat-o telefonic şi i-a cerut banii „ca să fie bine”, motiv pentru care (simţindu-se con­strânsă şi hărţuită), la data de 24.12.2021, per­soana vătămată a sesizat Poliţia muni­ci­piu­lui Petroşani, reclamând faptul că incul­pa­tul îi cere zilnic suma de 1.500 lei ca să nu scrie articole de presă despre ea şi să nu solicite controale din partea instituţiilor sta­tului. La data de 26.12.2021, inculpatul s-a de­plasat din nou la chioşcul persoanei vătă­mate şi i-a spus ca marţi, 28.12.2021, să se întâlnească la ora 08:00 la localul Taho din Petroşani şi să îi dea suma de 1.300 de lei, în caz contrar va chema organele de control. Persoana vătămată i-a spus inculpatului că este de acord să plătească suma de 1.300 lei pentru a-şi putea desfăşura activitatea. Co­meciantul a sesizat însă Poliția. Șantajistul a fost prins, astfel, în flagrant. Andrei Câmpean a luat banii iar lucrătorii Biroului de Inves­ti­gare a Criminalităţii Economice din cadrul Poli­ţiei municipiului Petroşani, fiind informaţi că flagrantul a fost realizat, au intrat în local,
l-au surprins pe individ şi au procedat la efec­tuarea percheziţiei corporale. Individul a fost condamnat de Judecătoria Petroșani la o pedeapsă finală de 2 ani de închisoare cu sus­pendare și i s-a interzis să desfăşoare timp de doi activitatea de redactor eveni­men­te sociale cu referire la profesionişti (co­mer­cianţi, întreprinzători, operatori eco­no­mici, orice alte persoane autorizate să des­fă­şoare activităţi economice sau profesionale) şi activitatea acestora. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura