Actualitate

Modul în care sunt dezvoltate jocurile online în 2022

jocul – de la idee la practica

 

În ultimul deceniu, industria jocurilor video s-a dezvoltat cu salturi uimitoare și limite temporare. Disponibilitatea și popularitatea jocurilor video au crescut și au devenit un fenomen global. Schimbările demografice au făcut din jocuri un hobby cu totul inclusiv, care depășește limitele culturale, demografice și de gen. Tehnologia în sine a avansat considerabil, rezultând unele dintre cele mai sofisticate dezvoltări de jocuri de până acum.

Industria jocurilor video este înfloritoare, ceea ce nu este doar un avantaj pentru jucători, ci și pentru cei care sunt interesați de o carieră în dezvoltarea jocurilor.

Sunt necesari mulți ani de pregătire și experiență de dezvoltare pentru a duce un joc video de la conceptul său inițial la un produs pregătit pentru piață. Munca poate fi provocatoare, dar și incitantă și foarte plină de satisfacții, în special pentru cei care doresc să-și îmbine perspicacitatea tehnică cu licența creativă. Dezvoltarea jocurilor video este un domeniu în care studenții STEM pot găsi oportunități ample de succes.

Un bun loc de plecare este să luați în considerare ciclul de viață al dezvoltării jocului. Este important de reținut că procesul de realizare nu este definit și că fiecare joc poate implica pași unici în procesul său de dezvoltare. În plus, practicile standard pot varia între computere, console, dispozitive mobile și alte platforme de jocuri. Acestea fiind spuse, se poate presupune în general că dezvoltarea unui joc se va desfășura în trei etape: Ideare; dezvoltare și proiectare; programare și inginerie.

Fiecare joc începe cu o idee, dar cultivarea unui concept nu este deloc o sarcină simplă. Această etapă implica brainstorming de idei, crearea de schițe sau prototipuri pentru a testa acele idei și evoluția sau eficientizarea unei idei după cum este necesar. Ideea poate începe cu o persoană care are o sclipire, ajungând la ceea ce ei consideră că este o premisă câștigătoare. În mod obișnuit, totuși, o echipă completă de dezvoltatori este implicată în validarea unei idei de joc până la următorii pași.

Inițial, ideea principală poate fi aleasă dintr-un număr mare de idei. Aceste idei pot fi discutate de angajații companiei de dezvoltare și filtrate până când rămân doar cele mai bune concepte. În urma schițelor și prototipurilor, se pot adăuga sau scădea idei suplimentare. Scopul este întotdeauna de a crea o experiență de joc foarte bună, fără a se face rabat de la acest aspect. Până la urmă, scopul unui joc este acela de a captiva jucătorii și de a genera venituri.

Domeniul de aplicare este un alt concept cheie în această etapă. Cât de captivant sau complex ar trebui să fie jocul? Răspunsurile depind de platforma de joc, precum și de experiența relativă a echipei de proiectare. Stabilirea unor parametri clari pentru domeniul de aplicare a unui joc este o modalitate importantă de a menține procesul de ideare pe drumul cel bun.

De exemplu, online slots necesită o etapă amplă de ideare. Concurența este mare pe acest segment și atunci producătorii de sloturi sunt provocați de a realiza noi jocuri atractive pentru jucători. Au nevoie de povești noi, trebuie să realizeze tematici noi și chiar să adapteze sistemul de joc, bonusuri și recompense. Dacă jocul are succes, atunci și cazinourile înregistrează profituri bune, iar firma producătoare se poate bucura de venituri mai mari. De exemplu, acest operator oferă multe teme diferite de online slots pentru a se asigura că jucătorii găsesc ceea ce caută.

Una e să fie realizate jocuri video precum Counter-Strike, Pokemon Go, League of Legends, FIFA și altă complexitate există în cazul sloturilor.

Se spune că în lume există sute de jocuri de tip slots și mii de variante dezvoltate în jurul unor teme și povești. Printre cele mai cunoscute putem menționa Book of Ra, care are numeroase variante cum ar fi Deluxe sau Magic, Caesar’s Empire sau Zeus.

Odată stabilită idea, se trece la etapa de dezvoltare și proiectare. În această etapă, ideile de bază ale jocului sunt rafinate, concretizate și li se oferă o structură. Dezvoltarea și designul jocului sunt în mare parte preocupate de imaginea de ansamblu.

Echipa de dezvoltare va intra în pielea jucătorului și va analiza cum va funcționa jocul de la început până la sfârșit. În această etapă se stabilesc regulile jocului; fluxul jocului; povestea, tema și acțiunile necesare pentru a aduce jocul la viață.

Deși aceasta este o etapă extrem de conceptuală și creativă a dezvoltării jocului, cunoștințele tehnice în programare sau designul grafic poate fi cheia pentru a menține proiectul pe tărâmul posibilului.

evolutia jocurilor online

Următoarea etapă ține de programare și inginerie. A treia etapă a procesului de dezvoltare a jocului este programarea și inginerie. Aici lucrurile devin tehnice și expertiza STEM devine esențială. Programarea implică preluarea designului jocului, integrarea imaginilor și sunetului și transformarea acestora în ceva jucabil. Ingineria se referă mai precis la dezvoltarea și implementarea software-ului necesare pentru a transforma un joc într-un produs finit.

Cerințele fazei de programare și inginerie pot varia în funcție de joc, dar unele sarcini comune includ: crearea AI pentru personaje; asigurarea conexiunii corecte între acțiunea jucătorului și ceea ce se întâmplă pe ecran și multe altele.

Faza de programare și inginerie necesită, de obicei, munca unui număr de specialiști din domeniul dezvoltării jocurilor, inclusiv programatori grafici, programatori AI și programatori de rețea.

Jocurile nu pot fi create și dezvoltate fără instrumentele potrivite. Există o serie de instrumente tehnologice și digitale diferite care sunt fundamentale pentru dezvoltarea jocurilor video. Unele sunt foarte specializate și complexe, în timp ce altele pot fi familiare studenților STEM de orice vârstă sau nivel de experiență.

Pentru a duce un joc de la stadiul conceptual la ceva jucabil, abilitățile de programare sunt obligatorii. Adesea, o echipă completă de programatori lucrează pentru a construi mediul jocului și uneori li se vor alătura membri ai echipei de dezvoltare și proiectare a jocului. Sunt folosite limbaje de programare precum: C++, Java, HTML5, CSS3, Java și multe altele derivate mult mai moderne.

Se programează motorul jocului și arhitectura de bază care sunt folosite pentru a rula jocul. Acestea permit dezvoltatorului să includă lucruri precum fizica, randarea, detectarea acțiunilor și AI. În jurul motorului jocului se dezvoltă celelalte aspecte ce țin de animație, grafică, sunete, video etc.

Industria jocurilor video continuă să înflorească, oferind nenumărate oportunități pentru designeri și dezvoltatori aspiranți de a găsi locuri de muncă provocatoare, creative și semnificative.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura