Comunitate

O jumătate de milion de puieți pentru regenerarea pădurilor

Regenerarea pădurilor este una dintre activităţile prioritare ale Direc­ţiei Silvice Hunedoara, fiind cea mai importantă modalitate de asigurare a permanenţei pădurilor.

Ajutoare și din afară
În ultima perioadă punem accent tot mai mare pe aceste împăduriri, care vin să arate că oamenii sunt, totuși, prie­tenoși cu mediul înconjurător, care este așa de darnic cu noi.
De aceea, reprezentanții Direcției Silvice Hunedoara desfășoară asemena acțiuni de împădurire în fiecare an. O activitate extrem de importantă, dacă avem în vedere în ce ritm mediul este atacat de factori poluanți.
În acest an, Direcţia Silvică Hunedoara şi-a propus regenerarea unei suprafeţe totale de 188 ha, din care 124 ha re­ge­ne­rări naturale şi 64 ha regenerări arti­fi­ciale. Pentru consolidarea plantaţiilor realizate în anii anteriori vor fi realizate completări pe o suprafaţă de 26 ha.
În campania de împădurire 2022 vor fi folosiţi un număr de 460.000 puieţi forestieri, din speciile brad, molid, larice, gorun, fag şi paltin de munte, puieţi care provin, în marea lor majoritate din pepinierele Direcției Silvice Hunedoara.
Lucrările de împădurire, datorită spe­ci­ficului lor (volum mare de lucru într-un timp scurt) se realizează atât cu per­sonal propriu, cât şi cu firme de profil, care îşi desfăşoară activitatea sub în­dru­marea şi supravegherea personalului silvic.
La această dată, campania de împă­du­riri este aproape încheiată la ocoalele silvice din zonele de câmpie şi de deal şi în desfăşurare în ocoalele montane.
(A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura