ActualitateComunitate

Primarul Simeriei, Iulius Bedea: Măgura Uroiului va fi zonă turistică, sat dacic

Primarul Simeriei, Iulius Bedea (foto) are planuri mari pentru oraș. Sunt mai multe proiecte de investiții care vor fi puse în practică aici, iar lucrurile încep să se miște și la Simeria.

Nici o măsură până acum
„După mai bine de 20 ani, canalul Cerna Mică din Bârcea Mare este decolmatat și ecologizat, pe un tronson de 1,5 km până în Cerna Mare.
Apa intra în grădinile oamenilor și pe terenurile agricole, distrugând tot ce întâlnea în cale. Apoi, de mai mulți ani, în Bârcea Mare, traficul pietonal a fost obstrucționat de tir-uri. Nimeni nu a luat nici o măsură. Copiii mergeau la grădi­ni­ța din sat printre tir-uri sau direct pe dru­mul județean. Persoane au fost muș­cate de câinii care săreau la ei, de sub tir-urile mari. Vizibilitate zero, deci nu era în regulă”, a declarat edilul șef din Simeria.

Peste 13 milioane de euro
Grădinița din Bârcea Mare, susține edilul șef Iulius Bedea, a fost uitată de mulți ani. Copiii nu mai puteau fi scoși în curte, aceasta fiind neecologizată (plină de deșeuri aruncate de la firma de prelucrare a lemnului) și nefiind dotată cu un loc decent de joacă pentru copii.
„Bârcea Mare ca și restul satelor, aparține de orașul Simeria. Am pornit proiecte mari pentru orașul Simeria cu toate satele aparținătoare. Astfel, a fost introdusă fibra optică cu Internet de mare viteză, în toate satele, proiectele pentru introducerea rețelei de cana­lizare le-am depus spre finan­țate, ur­mează semnarea contractelor. La Uroi, începem introducerea canali­zării în acest an, procedura fiind scoasă deja la licitație publică. Toate parcurile de joacă, din Simeria vor fi finalizate până în vara acestui an. Proiectele pen­tru sensul giratoriu, modernizarea străzii 1 Decembrie și a altor 30 de străzi le-am depus spre finanțare. Sunt proiecte de peste 13 milioane de euro. Am demarat procedura de licitație publică pentru as­fal­tarea de îndată a altor străzi din Simeria”, a declarat primarul Iulius Bedea.
Un proiect extrem de important este cel al declarării Măgurii Uroiului ca zonă turistică. „Lucrăm la documentațiile tehnice PUZ, pentru proiectul de la Mă­gura Uroiului, zonă turistică, de agre­ment și sat dacic. Vom avea cel mai mare amfiteatru exterior din județul Hunedoara cu peste 500 de locuri, scenă în aer liber, iluminat nocturn, par­cări”, a adăugat Iulius Bedea, primarul orașului Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura