Comunitate

Mobilizare semnificativă la Băița, în Luna Curățeniei

Magdalena Șerban

Una dintre cele mai active admi­nis­trații publice din județ la capitolul ecologizare este Băița. De la debutul primăverii, aici au avut loc acțiuni la care au luat parte reprezentanți ai co­munității, de la mic, la mare.

Puși pe fapte bune
„Au dovedit implicare atât copilașii cât și adulții. Le mulțumim tuturor celor care au participat la activitatea noastră de ecologizare ce s-a materializat în mai multe zile și în diverse zone. E lucru mare ca într-o lume în care parcă nu mai e timp suficient și nu știe fiecare cum să se împartă mai bine, să vină atâtea persoane. În fond, au dat dovadă de responsabilitate și au arătat că le pasă de mediul înconjurător. A fost suficient să lansăm un apel, iar cetățenii nu au stat pe gânduri. Li s-au dat din partea primăriei mănuși, saci menajeri și câte o vestă, astfel ca totul să se desfășoare conform graficului. Ne bucurăm să constatăm că oamenii vor să-și ducă traiul de zi cu zi în armonie cu ceea ce a lăsat Dumnezeu verde. De ce să arunci hârtii și ambalaje pe stradă ori în iarbă, din moment ce există locuri special amenajate? Natura are nevoie de fiecare dintre noi să contribuim în felul în care putem pentru a o salva. Din păcate, știți cum se spune vis-a-vis de pădure și uscături. Probabil că ar mai fi nevoie de ani buni și de multe amenzi ca să reușim să eliminăm această pro­blemă ce ține de simțul civic și de bunul-simț. În fiecare primăvară or­ga­nizăm astfel de acțiuni, iar în restul anului, de curățenie se ocupă cei de la ajutor social (Legea 416). Le revine această sarcină. Apele Române nu au oferit ajutor, cu toate că ne-ar fi prins tare bine. Însă ne-am descurcat și așa”, a punctat primarul din Băița, Damian Diniș. În legătură cu mobilizarea celor mici, edilul a precizat că elevii, îndrumați de profesori, au desfășurat acțiuni de ecologizare cu precădere în zonele „Halta Băița” și „Haldina Băița”, sus­ți­nând demersul Luna Curățeniei din ju­dețul Hunedoara.
S-au cerut microbuze școlare noi
Pe de altă parte, autoritățile au soli­ci­tat ca în comună să fie implementat transport școlar ecologic. Dacă tot există fonduri europene disponibile pen­tru asemenea investiții, și-au man­i­fes­tat interesul ca cei mici să bene­ficie­ze de confort și siguranță. „Am avea nevoie de două microbuze electrice noi, ce pot fi obținute prin Inspectoratul Școlar, în vederea înlocuirii celor vechi cu care se realizează transportul la ora actuală. Am înaintat cererea și aș­teptăm noutăți. Când un lucru se strică și trebuie reparat frecvent, e semn că nu mai e deloc sigur. Nu asta ne dorim”, a încheiat alesul local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura