Comunitate

Dacă e vară, e ştrandul din Geoagiu-Băi!

Magdalena Șerban

Când spui stațiunea Geoagiu-Băi, spui ștrand, apă termală, izvoare tămăduitoare și locuri binecuvântate de istorie și de Dumnezeu. În plin se­zon estival, complexul balnear de aici rămâne destinația preferată de către mulți hunedoreni aflați în vacanță și concedii, însă în egală măsură și de cei din afara județului.

Unic și atractiv
Într-o vară marcată de un Litoral pustiit din pricina prețurilor ridicate, dar și din lipsa interesului conaționalilor pentru turismul autohton, fiecare își organizează timpul liber în funcție de factorii pe care îi consideră importanți. Nu totul se rezumă la bani, însă acest aspect pare să conteze mai mult ca în trecut. În plus, unii au după-masa liberă, în week-end-uri au timp de distracție și, de ce nu, se bucură de mici momente antitres. Așa că iau calea ștrandului din Geoagiu-Băi, indiferent de zi și de oră. Nu doar statul la plajă cucerește, ci și o scurtă baie în apa termală. Potrivit conducerii locației, din anul curent s-a mărit numărul de șezlonguri oferite clienților (circa 3.500), există un loc de joacă special amenajat pentru cei mici care pot fi lăsați în liniște și fără emoții să-și trăiască copilăria mișcându-se în voie, iar temperatura apei din bazine a fost ridicată la 34 de grade Celsius, ea venind la 29 de grade Celsius. Com­plexul dispune de patru bazine, dintre care unul de dimensiuni medii, unul pen­tru copii și două destinate înotă­torilor. În incintă funcționează un re­sta­urant, un fast-food și două puncte bar­beque și tot aici se găsesc 120 de ca­bine în care să își schimbe vesti­men­tația oricine dorește. Referitor la apele termale de la Geoagiu – Băi, care provin de la izvorul pe care l-au descoperit romanii în urmă cu 2.000 de ani, sunt cunoscute pentru proprietățile pe care le au, fiind indicate în diverse boli, în spe­cial, reumatologice și în recuperare medicală pentru afecțiuni post – trau­matice, periferice. Ele au o compoziție chimică aparte și nu sunt radioactive. Ceea ce poate nu multă lume știe este că apa de aici este a doua din Europa ca și conţinut de calcar și totodată singura apă termală recomandată pentru înot, bazinul olimpic fiind, de altfel, singurul din ţară cu apă termală pentru înotători de performanţă.

Se pregătesc noi modernizări
Legat de perspectivele investiționale ale conducerii ștrandului, s-au făcut demersuri pentru extinderea locației, prin amenajarea unui complex de tip aqualand, a unui centru SPA, dar și a unui teren de tenis, printre altele. Pe scurt, se vizează modernizarea a peste 10.000 de metri pătrați, de la A la Z. Totul, din fonduri europene. Speranța e ca din toamnă, după închiderea se­zo­nului, să se poată concretiza, însă se așteaptă vești bune. Iar o noutate care îi va face nerăbdători pe împătimiții ba­șilor-putere este că se are în vedere inclusiv redeschiderea vestitului Club Tarabostes care la fiecare final de săptămână le propunea petrecăreților cele mai în vogă hit-uri, concerte live și atmosferă de mega-party. „Sperăm să putem să demarăm acest mare pro­iect. Singuri este destul de greu, dar cu susținerea autorităților locale și ju­de­țene, în mod cert vom reuși să rede­ve­nim perla județului Hunedoara și chiar a Transilvaniei”, a subliniat adminis­tra­to­rul Complexului „Băile Daco-Romane”, Doru Depcea.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura