Comunitate

Elevii de 10 la Evaluarea Națională și Bac, recompensați de Ministerul Educației și premiați de inspectorul școlar general

Magdalena Șerban

În baza prevederilor ministeriale și a alocărilor financiare, vineri, în sala Europa a Inspectoratului Școlar Ju­de­țean Hunedoara au fost premiați, de către conducerea instituției, cinci elevi excepționali ai județului. Dacă anul tre­cut, cei de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2021 au fost recompensați cu 1.000 de lei, iar cei cu media 10 la Bacalaureat 2021 cu 3.000 de lei fiecare, acum, sumele sunt net superioare.

În semn de apreciere, respect și susținere
Din anul curent, cuantumul stimulen­tu­lui financiar acordat de Ministerul Edu­cației este de 5000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, respectiv de 2000 de lei pentru absolvenții clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la eva­lua­rea naţională, sesiunea 2022. La nivel cen­tral, e vorba de 237 de absolvenţi ai clasei a VIII-a şi 239 absolvenţi de liceu. Astfel, cei mai merituoși hunedoreni, care nu doar că au luat în serios orele de curs, ci chiar și-au maximizat cunoș­tin­țele, atingând media perfectă, sunt Andrei Iulia de la Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg (media 10 la examenul de evaluare națională), Popa Ioana Iulia de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva (media 10 la examenul na­țional de bacalaureat), Sofian Anda-Georgiana de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara (media 10 la exa­menul național de bacalaureat), Susany Hera-Erin de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara (media 10 la exa­menul național de bacalaureat) și Cristescu Rami-Mihai de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara (media 10 la examenul național de ba­calaureat). ,, Trăim astăzi (n.r. vineri), unul din cele mai frumoase momente de re­ferință pentru ceea ce înseamnă învă­țământul hunedorean, premierea exce­len­ței în educație. Astfel, gratitudinea noastră se îndreaptă, în primul rând, spre cinci dintre cei mai merituoși absolvenți ai județului nostru, care prin efort sus­ținut, coordonați de cadre didactice cu har și sprijiniți necondiționat de familie, au reusit să demonstreze că media 10 obținută la un examen național nu este un mit, ci o pură realitate. Dragi absol­venți, sunteți dovada că, indiferent cât de imprevizibilă poate fi o lume, unde există rigurozitate, consecvență, sprijin reciproc, dedicare și efort, munca sus­ți­nută va fi apreciată și răsplătită. Succes în tot ceea ce veți face, succes la exa­me­nele viitoare! Aveți mereu încredere în voi, bucurați-vă de fiecare experiență pe care viața v-o oferă și faceți din măreția ei un aliat permanent. Transmitem toată admirația și prețuirea noastră acestor absolvenți, demni de toată lauda, fa­mi­lilor lor și profesorilor coordonatori, ală­turi de care au demonstrat că drumul spre înaltele culmi ale succesului poate fi parcurs cu determinare și conștiincio­zi­tate!”, a fost mesajul inspectorului școlar ge­neral, prof. dr. Maria Ștefănie.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura