Finalista de la Chefi la Cuțite care a găsit rețeta fericirii
La 42 de ani, deveanca Raluca Todea (foto) a găsit rețeta fericirii. Tânăra a fost finalistă la Chefi la Cuțite 2022, iar asta a făcut-o extrem de bucuroasă, chiar dacă nu a câștigat concursul. Pentru ea, fericirea este sinonimă cu bucătăria, cu gătitul.
Lucra non-stop
Raluca a declarat la Antena 3 Deva CNN că a lăsat, în urmă cu câțiva ani, totul, în România, ca să studieze cu un chef în Londra și să învețe bucătăria de la cei mai buni. Ceea ce a și făcut. A învățat de la celebrul chef Claude Bosi, unde lucra de la 7 dimineața la 1 noaptea, cu o zi liberă pe săptămână. A muncit gratis.
„A fost ceva extraordinar! Am lucrat cu oameni care au venit aici din toată lumea. Am trecut prin toate etapele. Ce se vede la televizor este una, iar ceea ce e în spatele camerelor de vederi este alta. Dar totul a fost în beneficiul meu. A fost o experiență grea, istovitoare.
Cum a fost experiența la Chefi la Cuțite?
„Am plâns, am râs, contactul cu televiziunea a fost, pentru mine, șocant. M-am bucurat că am primit ((cuțitul)), dar asta nu îți deschide ușile fără multă muncă. Trebuie să te lupți, să muncești pentru ceea ce vrei să faci.
Raluca Todea a muncit din greu pentru cariera sa de bucătar. A mers la Chefi la Cuțite 2022 cu gândul de a-și dezvolta abilitățile culinare și chiar să câștige. Concurenta sezonului 10 a urmat câteva cursuri culinare în România, apoi a plecat în Anglia, unde a vrut să studieze la un celebru institut culinar. Însă, aceasta a renunțat ulterior, la sfaturile unui chef din Londra. A revenit, acasă, la Deva, în pandemie.
„Am fost în străinătate să învăț, dar aici, în România, îmi iau energia de care am nevoie”, spune Raluca Todea. (A.Năstase)