O femeie a renunțat la carieră și s-a angajat la părinți, devenind „fiică full-time”. Ce implică jobul și cu cât este plătită
O femeie a acceptat să-și abandoneze cariera și să devină fiică „full-time”, bineînțeles, contra unui salariu lunar. Deși câștigă mai puțin decât înainte, ea este mulțumită și spune că noul job îi aduce doar satisfacții și zero stres.
Doar satisfacții
Nianan, o femeie din China, în vârstă de 40 de ani, a avut timp de 15 ani un job important într-o companie, dar, pe măsură ce au început să înainteze în vârstă, părinții ei au devenit tot mai dependenți de ea și au început să o sune foarte des, iar acest lucru a devenit extrem de stresant pentru ea. După ce a analizat situația și a vorbit și cu părinții, Nianan a decis să-și părăsească locul de muncă și să devină „fiică cu normă întreagă” pentru părinții ei, relatează South China Morning Post. Femeia nu trebuie să-și facă griji din punct de vedere financiar, pentru că părinții îi plătesc un salariu lunar. În plus, ea spune că noul loc de muncă îi aduce o mare bucurie și are doar satisfacții. Nianan primește de la părinții ei un salariu lunar de 4.000 de yuani, ceea ce înseamnă cam 567 de dolari. Salariul este plătit din pensia părinților, care este de 100.000 de yuani pe an. Deși venitul este mai mic decât salariul mediu lunar, Nianan spune că e suficient să-și acopere cheltuielile. Descriindu-și jobul, ea spune că stă cu ei acasă și își ajută la diverse activități, dansează cu ei, îi duce la cumpărături și pregătesc cina împreună. De asemenea, organizează una sau două excursii pe lună. Deși este foarte mulțumită cu noul stil de viață, femeia recunoaște că uneori și-ar dori să câștige mai mulți bani. Părinții s-au arătat înțelegători și i-au spus că în cazul în care își va dori un alt job, poate să facă asta oricând. Deși pentru europeni poate să pară un fapt bizar, pentru chinezi conceptul de „fiică cu normă întreagă” a devenit destul de popular și a stârnit dezbateri asupra dinamicii unei familii chineze. Aduce, de asemenea, în atenție stilul de viață „996” din China care se referă la munca de la 9:00 la 21:00, 6 zile pe săptămână, care duce la epuizare și depresie pe scară largă. Companiile încă aplică programul obositor, în ciuda avertismentelor din partea autorităților că astfel de practici sunt ilegale. Acesta este și motivul pentru care mulți tineri își caută alternative, iar exemplul acesta este doar una dintre ele.