Actualitate

Răzbunările amoroase pe rețelele sociale se vor pedepsi cu închisoarea în România

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, legea care prevede că difuzarea de imagini intime a unei persoane fără consimţământul aces­teia, de natură să-i afecteze ima­ginea, va fi pedepsită cu închisoare.

„Revenge porn”
Actul normativ vizează completarea Codului penal: „Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei per­soane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără con­simţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o su­fe­rinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu în­chi­soare de la 6 luni la 3 ani sau cu amen­dă”. Actul normativ stabileşte şi ce se înţelege prin „imagine intimă”. „Prin imagine intimă se înțelege orice re­pro­ducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care își expune total sau parţial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul fe­meilor, și sânii, ori care este im­plicată într-un raport sexual sau act se­xual”.
Deputata PNL Mara Calista a ex­plicat care e scopul legii: „În foarte multe cazuri probabil aţi auzit de ceea ce se cheamă „revenge porn”. Cele mai multe cazuri sunt îndreptate îm­potriva femeilor, de către concubini sau de către soţi, folosindu-se imagini compromiţătoare cu acestea, pentru a le ţine violent într-o relaţie sau pentru a presta, ca şantaj, ceva mai departe. De asemenea, astfel de situaţii se în­tâm­plă şi printre copiii noştri. Ştiţi foarte bine ce metode de comunicare avem în online – TikTok, înregistrări pe WhatsApp, filmuleţe. Formele de bullying care există între copii şi între tineri se întâmplă inclusiv în această situaţie – sunt filmaţi în poziţii sau fă­când lucruri mai puţin creştine, mai puţin ortodoxe, compromiţătoare, cum vreţi dumneavoastră să le spuneţi, şi se aplicau forme de şantaj asupra lor”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura