Actualitate

Charles Osborne a sughițat 68 de ani încontinuu. Ce i-a cauzat condiția

Charles Osborne a sughițat 68 de ani încontinuu, dar nu s-a năs­cut cu această condiție. El a su­ghi­țat atât de mult încât a intrat în Cartea Recordurilor Guinness și a devenit cunoscut la nivel mondial.

A cărat un porc
Sughițatul e un fenomen care se întâmplă des, dar care dispare la fel de ușor cum a apărut, în majoritatea si­tuațiilor. În cazul lui Charles Osborne, sughițatul i-a afectat aproape întreaga viață, în urma unui incident neobișnuit, ce a avut loc la o fermă. Charles Osborne a petre­cut 68 de ani din viață sughițând, potrivit BBC News. El nu s-a născut cu această condiție și a reușit să scape de ea cu 1 an înainte de moar­tea sa.
Charles Osborne s-a născut în anul 1894, în Anthon, Iowa, Statele Unite ale Americii. El a început să sughițe în anul 1922, după un in­cident neobișnuit. Osborne lucra la fermă și căra un porc cu o greutate de peste 150 de kilograme. Când
și-a pierdut echilibrul și a căzut, a început să sughițe. Atunci când s-a dus la doctor, a aflat că acea că­ză­tură a cauzat sughițurile. Se pare că i-a fost afectată o zonă din creier ce inhibă răspunsul la sughițat, potrivit People. În primele decenii ale con­di­ției sale, Charles Osborne a sughi­țat și de 40 de ori pe minut. În ultimii ani, a sughițat de 20 de ori pe minut. Condiția i s-a îmbunătățit în ultimii ani din viață. Ca urmare a anomaliei, Charles Osborne a devenit cunos­cut în întreaga lume.

Cunoscut în întreaga lume
Charles Osborne a sughițat 68 de ani și a devenit foarte cunoscut la nivel mondial. El a apărut la The Tonight Show, cu Johnny Carson, prin­­tre alte apariții. Potrivit lui, o so­luție la sughițurile sale constante ar fi fost o operație, dar risca să aibă pro­bleme cu respiratul. Osborne nu a vrut să își asume acest risc. Po­trivit Grunge, în al 8-lea deceniu din viața sa, Osborne participat la un expe­ri­ment cu tratament hor­mo­nal. Cu aju­torul lui, a reușit să scape de su­ghi­țuri timp de 36 de ore. Băr­batul a fost nevoit să renunțe la tra­tament din cauza altor probleme de sănă­tate. De-a lungul timpului, el a în­cer­cat mai multe metode să sca­pe de con­diția sa neobișnuită. La un mo­ment dat, un prieten al său a în­cercat să îl sperie pentru a scăpa de su­ghi­țuri și a tras cu arma în spatele său. ”M-a cam speriat, dar n-a spe­riat su­ghi­țurile din mine,” a declarat Charles Osborne. Charles Osborne a sughi­țat 68 de ani încontinuu, adică de aproximativ 430 de mili­oa­ne de ori. El a intrat și în Cartea Re­cor­durilor Guinness. Sughițurile lui Osborne s-au oprit în anul 1990 și bărbatul s-a putut bucura de un an fără condiția neobișnuită, până la decesul său în 1991, la vârsta de 97 de ani.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura